Home E Young Professional Programma

Young Professional Programma

Maak 1 sep 2023 een vliegende start met jouw carrière!

 

Lees verder Plan zelf een kennismaking

Wil jij een carrière als data engineer, waarbij je kennis van tools en concepten combineert om data platformen voor bedrijven te realiseren? Start dan na je eerste baan of je studie met het young professional program Data Engineering bij Riviq. Je wordt getraind en begeleid door ervaren professionals, om vervolgens aan de slag te gaan bij onze opdrachtgevers.

Wat houdt het Young Professional programma in?

In een klein team word je in 8 weken getraind en begeleid door ervaren collega’s om vervolgens aan de slag te gaan bij één van onze opdrachtgevers.
In een compleet programma doorloop je alle onderdelen om je te specialiseren als data engineer. Zowel technisch op het vakgebied als soft skills om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Wanneer starten we?

We starten 1 september 2023 engineer. De eerste 8 weken van het young professional programma volg je een masterclass, waarin je wordt opgeleid tot data engineer.

Met wie?

De masterclass wordt gegeven aan vier of vijf young professionals. Je hebt dus meteen gelijkgestemden om je heen en we zorgen ervoor dat jullie naast leren ook veel plezier gaan beleven!

Waar?

Het merendeel van deze masterclass wordt gegeven op ons gezellige kantoor in Den Haag.

Wat bevat de masterclass?

We gaan aan slag met diverse tools en technieken. Natuurlijk ga je kennis opdoen van Azure componenten zoals Data Factory, Data Lake, Databricks, Synapse analytics, SQL en API management. Bovendien ga je je ook certificeren voor Azure Data Fundamentals. Daarnaast komen andere tools langs als Snowflake, Python, Spark en Databricks en open source tools als Airflow en dbt. Ook data visualisatie nemen we mee met Power BI. De gehele masterclass is doorspekt met mini-cases om alle stof concreet te kunnen toepassen.

Kennis van data concepten als cloud data warehousing, business intelligence en data platforms heb je hard nodig om al die technieken goed te kunnen toepassen. Ook verzorgen we diverse workshops op het gebied van consultancyskills, zodat je zodadelijk comfortabel naar je eerste opdracht gaat.

De masterclass sluiten we af met een eindpresentatie van jouw casus en een gezellig etentje met je collega’s.

Het vervolg

In de eerste twee maanden word je ondergedompeld in onze wereld en word je een belangrijk onderdeel van ons team. Na afronding van het programma zul je aan de slag gaan als data engineer bij een van onze klanten. Je staat er dan zeker niet alleen voor, je wordt onderdeel van een team en hebt een senior als begeleider die je ondersteunt waar nodig. Zo krijg je de kans om je opgedane kennis in de praktijk te oefenen.

“De mix van technische en consultancy trainingen had als resultaat dat ik aan het einde van het programma helemaal klaar was voor mijn eerste opdracht.”
Lees hier zijn hele verhaal

Sven Timmermans

Data engineer

We vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Daarom duurt ons young professional programma twee jaar waarin je regelmatig trainingen krijgt om je verder te verdiepen in de techniek en om je consultancy skills aan te scherpen. Ben je na 2 jaar dan uitgeleerd? Absoluut niet! Bij Riviq vinden we het allemaal leuk om ons verder te ontwikkelen, er zijn altijd nieuwe tools om te ontdekken of soft-skills om aan te scherpen. Daarnaast bieden we diverse loopbaanmogelijkheden binnen Riviq. Bij Riviq ben je nooit uitgeleerd en helpen we jou om je ambities waar te maken!

Waarom kiezen voor het Young Professional Programma bij Riviq?

 • Training en begeleiding door ervaren collega’s
 • Programma wordt elk jaar geüpdatet met de nieuwste tools
 • Een intensief trainingsprogramma van twee maanden en vervolgens goede begeleiding bij je eerste opdrachten
 • Veel collega’s met kennis en ze zijn ook nog eens gezellig
 • Elk half jaar een review mét loonsverhoging
 • Je persoonlijke ontwikkeling stopt niet na dit programma

Voor wie is het programma bedoeld?

 • Heb jij affiniteit met data, data platformen of data visualisatie?
 • Los jij graag puzzels op?
 • Ben jij niet bang om de code in te duiken?
 • Ben je maximaal 2 jaar geleden afgestudeerd?
 • Heb je al wat werkervaring of relevante stages gedaan?
 • Heb jij een drive om je te verdiepen in ons vakgebied?
 • Ben je graag onderdeel van een team?
 • Woon je in of nabij de Randstad?

Heb je bij de meeste vragen ja geantwoord?

Dan is dit programma zeker wat voor jou! Wij komen graag met je in gesprek zodat we samen kijken of ons programma inderdaad aansluit bij jouw wensen. Wij helpen je graag met een vliegende start van jouw carrière. Dus wacht niet langer en stuur een bericht of plan gelijk een afspraak in!

Young professional programma2
Young professional programma3
Young professional programma1

Wat bieden we jou?

Permanente ontwikkeling

Je bent bij Riviq nooit uitgeleerd. Daar zorgen wij wel voor. Je krijgt volop kans om opleidingen te doen en certificeringen te behalen. Je kunt aansluiten bij de vele sessies waar we onze kennis delen en meewerken aan nieuwe oplossingen in het InnovationLab. Én je krijgt begeleiding van een persoonlijke coach.

Fijne werksfeer

Hoe prettiger je je voelt, hoe beter jouw werk wordt. Werk moet ook leuk zijn is het motto. Daarom proberen we je reistijd te beperken en organiseren we leuke activiteiten, zoals maandelijkse teammeetings en onze legendarische Riviq BBQ.

Uitdagende klussen

Bij Riviq werk je aan uitdagende klussen voor toonaangevende bedrijven. In goed overleg kiezen we de opdrachten die passen bij jouw interesses en ambities. Zo is iedere dag afwisselend en stel je jouw kennis en kunde voortdurend op de proef. Daar groei je van.

Wat het extra aantrekkelijk maakt

 • Salaris €2800-3300 p/maand (obv 40 uur), bij relevante werkervaring in overleg
 • Vast contract (na 2 maanden proeftijd)
 • Jaarlijks opleidingsbudget op maat
 • Leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Uiteraard een goede laptop
 • Onkostenvergoeding voor je smartphone en voor thuiswerken
 • 28 vakantiedagen, met de mogelijkheid om dagen te (ver)kopen
 • Pensioenplan met bijdrage van Riviq
 • Fulltime of parttime (32 of 36 uur) dienstverband
Young Professional Programma 1

(online) een kopje koffie / thee drinken?

En jouw ambities bespreken?
Neem dan contact met mij op.

Bellen: +31 621280919 Email: eric.revers@riviq.nl

Eric Revers

Managing partner

Connect via Linkedin Stuur een appje

Direct solliciteren?

Je kunt hiervoor dit formulier gebruiken. We nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Riviq coffee corner