Home E Diensten E Development E Data platform

Data platform

De schatkamer van je organisatie

Neem contact op

data-spreuk

In de media heeft iedereen het over dashboards en artificial intelligence. In de praktijk blijkt het hebben van een gedegen data platform vaak een grotere uitdaging dan verwacht. Riviq bouwt data platformen waarop de business slimme toepassing kan maken.

“Al je data eenvoudig toegankelijk”

Organisaties die over een goed data platform beschikken, hebben de basis gelegd voor dashboarding, insights, analyses en data science. Met al je data bronnen (gestructureerd en ongestructureerd) op één plek, geïntegreerd en gevalideerd, wordt data gedreven werken toegankelijk voor de gehele business.

BlueBox: geef werken in de cloud een kickstart

Werken in de cloud moet snel, stabiel en veilig zijn. Dat begint bij een stevige basis: een infrastructuur waarop je kunt bouwen. Met BlueBox van Riviq realiseer je vliegensvlug (dagen ipv weken) een Azure-infrastructuur met onderling verbonden cloud services, zodat je direct in de cloud aan de slag kunt.

Dan komt het aan op het verzamelen en opslaan van data in het data platform. Onze oplossing zorgt voor het volledig geautomatiseerd ontsluiten van brondata naar een data platform en is meta data gestuurd. Voor het toepassen van business logica in data modellen en/of data science modellen hebben we meerdere best practices ontwikkeld.

Benieuwd hoe we een data platform voor jouw organisatie kunnen realiseren?

We maken graag kennis om dit te bespreken.

Neem contact op

Technologie waar we mee werken

Onze specialisten hebben expertise in de leidende technologie voor ontwikkeling van data platform oplossingen. We zijn goed thuis binnen het Azure als AWS cloud platform.

Om bij aanvang van een project veel tijd te besparen hebben we een eigen oplossing waarmee we een compleet geconfigureerde omgeving met Azure services geautomatiseerd kunnen implementeren.

We zijn gecertificeerd Microsoft Solution partner Data & AI en Cloud Solution Provider (CSP) zodat we complete data & AI oplossingen als managed service kunnen leveren.

Riviq - Solution provider Data & AI
Logo Azure
Logo AWS
Logo DBT
Logo Airflow
Logo Snowflake
Logo Hadoop
Logo Spark

Veelzijdig aanbod van diensten

Het ene data platform is het andere niet. Daarom biedt Riviq meerdere diensten aan:

  • Advies en design voor een passend Data platform architectuur
  • Cloud Solution Provider voor Azure Data & AI services
  • Brede ervaring met Azure en AWS
  • Inrichting monitoring voor waarborging datakwaliteit
  • Migratie naar cloud als hybride oplossing

Data kwaliteit

Jouw data moet kloppen. Alle bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie hangen er immers vanaf. Maar hoe weet je zeker dat jouw datakwaliteit op orde is? En dat het ook continu van hoge kwaliteit blijft? Met Data quality zorgt Riviq ervoor dat je blind kunt vertrouwen op jouw data. Altijd.

Data platform 1

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Bellen: +31 6 5065 8726 Email: marc.ducardus@riviq.nl

Plan zelf een online afspraak

Marc Ducardus

Managing partner