Training Data visualisatie

Best practices en voorbeelden

Eendaagse interactieve training waarin de deelnemers zich de inzichten op het gebied van data visualisaties eigen maken en leren toepassen. Deze inzichten komen vanuit de psychologie, user interface design en best practices vanuit de BI wereld. Onderwerpen zoals type grafieken, grafische integriteit en vormgeving komen aan bod.

Veel praktische voorbeelden

Visualisatie best practices maak je je het beste eigen door er zelf mee aan de slag te gaan.
De werkvorm van deze dag is als volgt: er wordt een aantal theorieblokken behandeld, maar de focus ligt op interactieve aspecten. Er zullen veel voorbeelden aan bod komen, opdrachten en discussies.

Power BI dashboard detail

Voor wie is deze training?

Iedereen die rapportages met visualisaties maakt. Van interne HR-medewerkers tot (front-end) BI-consultants. Deze dag is gericht op het leren van de basic skills rondom data visualisatie. Mocht je meer ervaring hebben, dan zal de focus liggen op opfrissen van de kennis en het delen van ervaringen. Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deelname aan de training. Bekendheid met front-end ontwikkeling is handig, maar ervaring met een front-end BI tool is niet nodig.

Onderwerpen training:

 • Wat zijn dimensies en meetwaardes in visualisaties
 • Wat is je doelgroep en hoe sluit je daarop aan
 • Welke perceptie inzichten zijn er en hoe zet je ze in voor visualisaties
 • Welke type grafieken zijn er en wanneer gebruik je ze
 • Hoe kan je context bieden aan visualisaties
 • Hoe kan je bepaalde informatie laten opvallen
 • Hoe stel je een geheel dashboard samen
 • Hoe kan je kleur inzetten om de visualisaties effectiever te maken

Incompany of locatie Riviq

 • Dag training, 9.00 – 17.00 uur
 • Incompany op eigen locatie of kantoor Riviq in Den Haag
 • Groep vanaf 6 deelnemers, bel voor mogelijkheden
 • Investering eur 599,- ex BTW per deelnemer, incl. lunch

Onze klanten

Organisaties die eerder de training Effectieve data visualisatie hebben gevolgd. Dit kan op locatie als een incompany training of kantoor Riviq in Den Haag.

“De data visualisatie-training zet je goed aan het denken hoe je een dashboard of rapport opstelt, zodat het de adoptie ervan verhoogt en de interpretatie van de data verbetert. Je leert slimme toepassingen als pre-attentive attributes waar je na de training gelijk mee aan de slag kan.”

Jeffrey Ploeg

Data analist, Odido, voormalig T-Mobile

Als je de training gevolgd hebt, maak je effectieve visualisaties en voeg je deze visualisaties samen tot een bruikbaar dashboard. Je begrijpt op basis van een dataset hoe je de data het beste kunt visualiseren, hoe je naar de data moet kijken, welke type grafiek het beste bij de data past en hoe je vormgeving kunt inzetten om de boodschap over te brengen. Je begrijpt hoe de mens visuele informatie verwerkt en zet deze kennis in om krachtige visualisaties te maken.

Meer weten?

We maken graag kennis om dit met je te bespreken.

Bel 070 40 60 966

of stuur een mailtje naar info@riviq.nl.

Je kunt ook gebruikmaken van het formulier hiernaast.

15 + 2 =

Robert-mansour

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met