Regulatory Reporting

Voldoe aan continu veranderende rapportageverplichtingen. Altijd en op tijd.

Home E Thema’s E Regulatory reporting

Toezichthouders stellen tbv Regulatory Reporting steeds hogere eisen aan de informatievoorziening van banken en verzekeraars. Dat vraagt veel van een organisatie. Hoe beschik je tijdig over de juiste, gedetailleerde informatie?

Riviq helpt organisaties om hun datakwaliteit en data-architectuur te verbeteren. Zodat zij moeiteloos inspelen op voortdurend veranderende informatieverplichtingen.

Uitdaging

Breng informatievoorziening op orde

Ben je op de hoogte van de nieuwste Regulatory Reporting eisen? Ken je de identiteit van klanten? En heb je zicht op de risico’s in het klantportfolio? Toezichthouders vragen organisaties steeds vaker om alsmaar complexere gegevens en rapportages. En verplichtingen volgen elkaar in rap tempo op. Met gedetailleerde data van hoge kwaliteit en een goed ingerichte data-architectuur beantwoord je deze en toekomstige vragen tijdig en accuraat.

Oplossing

Een grondige, duurzame Regulatory Reporting-aanpak

Riviq helpt bij het opstellen en uitvoeren van een roadmap voor het oplossen van Regulatory Reporting-uitdagingen. We zorgen voor een data-aanpak die werkt. Dankzij onze uitgebreide ervaring met datamodellen en oplossingen voor Regulatory Reporting, begeleiden we organisaties door een efficiënte verandering.

1) Hogere datakwaliteit

Riviq geeft organisaties inzicht in hun datakwaliteit. Samen inventariseren we de datakwaliteitsindicatoren (DQI’s) waaraan data moet voldoen.

Vervolgens brengen we het datamanagement op peil. Zodat data herleidbaar en eenduidig is, beschikt over duidelijke metadata, en vergezeld is van een heldere glossary voor betere interpretatie..

Data-quality-improvement-cycle

2) Een duurzame, schaalbare data-architectuur

Riviq zoekt altijd in samenwerking naar een strategisch en pragmatisch ingerichte data-architectuur. We zorgen dat brondata volledig geautomatiseerd ontsloten wordt naar een dataplatform. En implementeren best practice datamodellen voor banken en verzekeraars.

Voor een architectuur die duurzaam is en meegroeit met de organisatie. Met onze methodes voor dataplatform automatisering en geautomatiseerde tests, realiseren we snel een dataplatform dat foutloos antwoord geeft op alle Regulatory Reporting-vraagstukken.

3) Voldoe aan branchestandaarden en regulering

Onze ervaren specialisten beschikken over jarenlange kennis en ervaring met business processen, Regulatory Reporting van banken en verzekeraars.

Riviq helpt organisaties tijdig en compleet te voldoen aan onder andere AnaCredit, BDRP, COREP, FINREP, KYC en MiFID-II standaarden. Met behulp van data science bouwen we accurate voorspelmodellen waarmee we de risico’s van jouw organisatie in kaart brengen, zodat je deze altijd een stap voor bent.

aanpak-risk-compliance
Robert-mansour

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

Klantcases

nibc-compliance-aanpak

NIBC Bank

Nieuw Data platform voor AnaCredit Compliance NIBC

Online-banking-betaling

Nationale-Nederlanden

Vol vertrouwen over toekomst data platform dankzij Riviq-advies

Data-kwaliteit-aanpak

Blog datakwaliteit

Alles over het continu verbeteren van je datakwaliteit

Data compliance

Blog data compliance

Uitdagingen data compliance,
3 adviezen voor banken

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

We maken graag kennis om dit met je te bespreken.

Bel 070 40 60 966

of stuur een mailtje naar info@riviq.nl.

Je kunt ook gebruikmaken van het formulier hiernaast.

10 + 7 =