Home E Diensten E Development

Development

Slimme data en analytics oplossingen
die het verschil maken

Lees verder

We helpen organisaties hun data te transformeren naar waardevolle inzichten. Dit doen we door realisatie van oplossingen op het gebied van data platforms, data science & data visualisatie. Oplossingen waarmee onze opdrachtgevers ‘Elke dag betere beslissingen’ kunnen nemen.

Onze projectaanpak maakt gebruik van ‘best practices’ en zelf ontwikkelde ‘accelerators’. En dat alles uitgevoerd door de consultants van Riviq: altijd enthousiast bezig met het vakgebied, diepgaande kennis van moderne cloud-technologieën en met de gedrevenheid om het verschil te maken.

Waar we bij kunnen helpen

Data platform

Organisaties die over een goed data platform beschikken, hebben de basis gelegd voor dashboarding, insights, analyses en data science. Met al je data bronnen (gestructureerd en ongestructureerd) op één plek, geïntegreerd en gevalideerd, wordt data gedreven werken toegankelijk voor de gehele business.

Bij de realisatie van een data platform heeft Riviq ‘accelerators’ als BlueBox voor de Azure data platform architectuur, connectoren voor de ontsluiting van brondata en een data quality oplossing. Voor het toepassen van business logica in data modellen hanteren we best practices.

Lees meer

data-spreuk
closeup-scherm-code

Data science

Data science levert unieke mogelijkheden voor organisaties. Het voorspellen van klantgedrag met machine learning, het ontginnen van insights door clustering en text mining of het bepalen van de optimale planning van de operatie: de potentiele waarde van artificial intelligence (AI) toepassingen is enorm!

Het team van data scientists binnen Riviq heeft een breed scala aan expertise op dit vlak. Zij helpen organisaties van de eerste proof of concept naar een minimum viable product tot en met de inrichting van een volledige ML Ops omgeving.

Lees meer

Data visualisatie

Data wordt pas waardevol als een persoon deze kan zien. Een gedegen set heldere en aantrekkelijke dashboards die naadloos aansluit op de business zorgt ervoor dat informatie daadwerkelijk wordt gebruikt voor het nemen van beslissingen.

Riviq helpt organisaties gedurende het gehele traject. Dat start met de definitiefase middels de eigen ontwikkelde ‘actionable insights’ aanpak. Daarna volgt de realisatiefase, met tools als Power BI, Tableau en Qlik en data visualisatie best practices. Tenslotte richten we de governance in en stimuleren we de ‘user adoption’ van de dashboards.

Lees meer

data-visualisatie

Technologie waar we mee werken

Onze specialisten hebben expertise in de leidende technologie voor ontwikkeling van data platform, data science en data visualisatie oplossingen.

We zijn gecertificeerd als Microsoft Solution partner Data & AI. En tevens ook Cloud Solution Provider (CSP) zodat we complete data & AI oplossingen als managed service kunnen leveren.

Riviq - Solution provider Data & AI
Logo Power-BI
Logo Azure
Logo AWS
Logo DBT
Logo Airflow
Logo Snowflake
Logo Hadoop
Logo Spark
Logo R
Logo Python
Logo Tableau

BlueBox: geef werken in de cloud een kickstart

Out of the box een veilige en stabiele Azure-infrastructuur

Ontdek de voordelen

Overleg whiteboard Li

Cases. Bekijk ons werk

Bouwmaat AI voor klantbehoud

Bouwmaat

Proactief retentie programma voor Bouwmaat met artificial intelligence (AI)

Gebouw-met-bijenlint-cono-kaasmakers

CONO Kaasmakers

CONO Kaasmakers vergroot zichtveld dankzij vernieuwde Power BI rapportage mogelijkheden

Provincie_Flevoland_header

Provincie Flevoland

Provincie Flevoland legt essentieel fundament voor data gedreven werken

Onze klanten

Data quality

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Bellen: +31 614 298 814 Email: paul.stamdejonge@riviq.nl

Paul Stam de Jonge

Business manager

Connect via Linkedin Stuur een appje

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en webinars?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang circa 6x per jaar een selectie van blogs, cases, webinars en nieuws in je mailbox.