Data warehouse specialist

Bouwt aan het data fundament van besluitvorming

Home E Werken bij E Data warehouse specialist

Om goede besluiten te kunnen nemen maken organisaties gebruik van data. Een goed data warehouse is dan een randvoorwaarde en de data warehouse specialisten van Riviq zijn de mensen die daarvoor zorgen. Kom jij ons versterken

Wat doe je als data warehouse specialist?

Je bent als data warehouse specialist continue bezig met de uitdaging: hoe kunnen we de vragen van de business beantwoorden met de data die in hun applicaties zit? Door middel van informatie analyse en data analyse stel jij samen met de business de requirements op. Op basis daarvan bouw jij de programma’s die de data uit de bronnen ontsluit en ontwikkel je de ETL die de data tot informatie transformeert. Hierbij stel je functionele en technische ontwerpen op en geef je ook aandacht aan concepten als architectuur en data kwaliteit.

Je hebt veel contact met de mensen om je heen: informatieanalisten, collega data warehouse specialisten, architecten, applicatiebeheerders en mensen vanuit de business. Zo zorgen jullie samen voor een robuust en betrouwbaar data warehouse.

Binnen Riviq ontmoet je veel collega data warehouse specialisten. We hebben door de jaren heen veel kennis en kunde opgebouwd en delen die best practices actief met elkaar. We houden elkaar op de hoogte van wat we doen tijdens leuke competence sessies en via ons kennisplatform. Bovendien kun je ook deelnemen aan de ontwikkeling van onze eigen innovaties.

Hoe we data omzetten naar inzicht en nieuwe kansen

Wie ben jij?

Technische vraagstukken zijn je uitdaging maar je verliest nooit het uiteindelijke business doel van de oplossing uit het oog. Je bent in staat om een data warehouse op te zetten in een on-premises omgeving en kijkt ook naar de varianten in de Cloud, zoals Azure en AWS. Je bent een teamspeler die bereid is te leren van anderen en zijn/haar kennis ook graag met collega’s wil delen.

 • Afgeronde bachelor of master opleiding (Informatica, Bedrijfsinformatica of een andere technisch georiënteerde opleiding)
 • Minimaal 4 jaar ervaring met data warehousing
 • Minimaal 3 jaar ervaring met ETL tools, SQL databases, bij voorkeur Microsoft (SSIS, SQL Server)
 • Kennis van datamodellering, o.a. Kimball, Inmon, Data Vault
 • Ervaring met het ontsluiten van bronnen d.m.v. APIs
 • Pré: Ervaring met C# en/of .NET
 • Pré: Ervaring met Azure of AWS
 • Pré: Ervaring met big data en data science
Teammeeting riviq
riviq-wandelen-skyline-groep1
wandelen-rondje-kralingseplas

Wat bieden we jou?

Permanente ontwikkeling

Je bent bij Riviq nooit uitgeleerd. Daar zorgen wij wel voor. Je krijgt volop kans om opleidingen te doen en certificeringen te behalen. Je kunt aansluiten bij de vele sessies waar we onze kennis delen en meewerken aan nieuwe oplossingen in het InnovationLab. Én je krijgt begeleiding van een persoonlijke coach.

Fijne werksfeer

Hoe prettiger je je voelt, hoe beter jouw werk wordt. Werk moet ook leuk zijn is het motto. Daarom proberen we je reistijd te beperken en organiseren we leuke activiteiten, zoals maandelijkse teammeetings en onze legendarische Riviq BBQ.

Uitdagende klussen

Bij Riviq werk je aan uitdagende klussen voor toonaangevende bedrijven. In goed overleg kiezen we de opdrachten die passen bij jouw interesses en ambities. Zo is iedere dag afwisselend en stel je jouw kennis en kunde voortdurend op de proef. Daar groei je van.

Wat het extra aantrekkelijk maakt

Naast een goed salaris ook uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Een goede laptop
 • Onkostenvergoeding voor je smartphone
 • 28 vakantiedagen, met de mogelijkheid om dagen te (ver) kopen
 • Pensioenplan met bijdrage van Riviq
 • Fulltime of parttime (32 of 36 uur) dienstverband

Direct solliciteren?

Je kunt hiervoor dit formulier gebruiken. We nemen snel contact met je op.

 • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Riviq coffee corner
Eric-Revers

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met