Home E Werken bij E Business analist Regulatory reporting

Vacature Business analist Regulatory reporting

Help banken te voldoen aan wet- en regelgeving

closeup-overleg-meeting-room

Wil jij uitgedaagd worden en een belangrijk spil zijn binnen cruciale projecten? Word dan onderdeel van ons team van experts op het vlak van Regulatory Reporting en zet jouw expertise in!

Wat doe je als Business analist Regulatory reporting?

Als Business analist Regulatory reporting bij Riviq help jij onze opdrachtgevers bij het voldoen aan wettelijke eisen. Dat betekent dat je ervoor zorgt dat onze klanten op tijd de juiste data kunnen aanleveren aan toezichthouders. Jij bent de belangrijke spil tussen de business en de BI afdeling.

Informatie- en data-analyse zijn belangrijke onderdelen van jouw werk. Jij bent een solide gesprekspartner voor business afdelingen met kennis van zaken. Je vertaalt de wensen en eisen van de business naar een nieuw dataplatform met aansluitende rapportageoplossingen. Daarvoor werk je samen in agile teams met diverse specialisten. Belangrijk onderdeel van jouw rol is de analyse en het modelleren van datacomponenten, daarnaast de inhoudelijke sturing en QA van de realisatie.

De klanten waarvoor we deze projecten doen zijn voornamelijk grote banken. Voor hen zijn dit noodzakelijke projecten en dit betekent dat je ontzettend waardevol werk doet en echt het verschil maakt!

Lees meer over enkele voorbeelden van opdrachten die we hebben gedaan bij NIBC en NN.

“Bij Riviq stel je een persoonlijk groeipad op samen met je leidinggevende. Je kan hiermee alle kanten op. Bij Riviq staat een langdurige relatie met de werknemer duidelijk centraal want het volledige leadership team staat voor je klaar als je hulp of sturing nodig hebt. Onder andere door diverse trainingen aan te bieden. Dat kan op gebied van soft skills zijn, maar ook een training in technische- of zakelijke vaardigheden. Ook worden de opdrachten waaraan je werkt afgestemd op jouw ambities en groeipad. Zo haal je echt het beste uit jezelf!”
Robin Huizinga

Consultant Business Intelligence

Ontwikkel je als expert

Binnen Riviq word je onderdeel van een hecht team van experts op het vlak van Regulatory Reporting. Je krijgt de ruimte om verder invulling te geven aan dit thema en je verder te ontwikkelen als expert binnen het vakgebied.

De opdrachten die je gaat uitvoeren zijn intellectueel uitdagend op meerdere vlakken. Het gaat om interessante data, complexe ketens en je hebt te maken met diverse stakeholders. Kortom, aan uitdaging geen tekort.

Wie ben jij?

Je hebt al werkervaring opgedaan bij een of meerdere banken. Daardoor heb je voldoende kennis van bancaire informatie. Ook heb je ervaring met regulatory compliance-projecten (voor AnaCredit, Corep, Finrep) en eventueel met Know Your Customer (KYC) en het depositogarantiestelsel (DGS).

Wat we zoeken op een rijtje:

 • Je hebt een afgeronde bachelor- of masteropleiding
 • Je hebt ervaring als informatieanalist of -ontwerper
 • Je hebt veel ervaring met het ontwerpen van data warehouses
 • Je bent bekend met datamodelling best practices, zoals Kimball, Inmon of Data Vault
 • Je hebt goede SQL- en data-analysevaardigheden
 • Je denkt inhoudelijk sterk mee en werkt makkelijk mee aan architectuur, scopebepaling, planning en stakeholdermanagement
 • Je hebt globale kennis van datamanagement (DMBOK)
 • Je hebt ervaring met agile werken (Scrum)
 • Je communiceert makkelijk, werkt graag in teamverband en beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed

Nieuwsgierig?

Laat van je horen. Dat kan eenvoudig via een whatsappje, email of een belletje. We gaan graag met je in gesprek om samen te ontdekken of we bij elkaar passen en welke mogelijkheden er zijn.

Teammeeting riviq
riviq-wandelen-skyline-groep1
Riviq BBQ

Waarom Riviq?

Wij vinden dat werk vooral leuk moet zijn! Dus bij Riviq ben je onderdeel van een hecht team vol gezellige mensen. En we kijken voortdurend naar jouw persoonlijke kwaliteiten en doelen, zodat je blijft groeien. Een belangrijke voorwaarde voor fijn werken, is een goede balans tussen werk en privé. Daarom krijg je bijvoorbeeld zo veel mogelijk klanten in jouw buurt, zodat je zo min mogelijk hoeft te reizen.

Ontdek meer over onze belangrijkste 3 pijlers:

Fijne werksfeer Continue ontwikkeling Uitdagende projecten

Wat het extra aantrekkelijk maakt

Naast een goed salaris ook uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Vast contract (na je 2 maanden proeftijd)
 • Jaarlijks opleidingsbudget op maat
 • Leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Uiteraard een goede laptop
 • Onkostenvergoeding voor je smartphone
 • 28 vakantiedagen, met de mogelijkheid om dagen te (ver) kopen
 • Pensioenplan met bijdrage van Riviq
 • Fulltime of parttime (32 of 36 uur) dienstverband

Word jij onze nieuwe Business analist Regulatory reporting?

Stuur een bericht of je cv naar via onderstaande formulier. Wil je nog wat meer informatie of gewoon even een informeel gesprek? Of wil je een van onze consultants spreken? Bel ons of laat hieronder een berichtje achter en we vertellen je graag meer!

Business analist Regulatory reporting 1

(online) een kopje koffie / thee drinken?

En jouw ambities bespreken?
Neem dan contact met mij op.

Bellen: +31 621280919 Email: eric.revers@riviq.nl

Eric Revers

Managing partner

Connect via Linkedin Stuur een appje

Direct solliciteren?

Je kunt hiervoor dit formulier gebruiken. We nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Riviq coffee corner