Solution check door Microsoft

Mei 2019. Als Gold partner heb je het voordeel dat je je solutions kunt laten checken door de cloud solution architects van Microsoft. In een interactieve sessie met onze consultants liepen Stéphanie Visser en Eduard van Valkenburg door onze drie meest recente solutions: ons data platform voor externe data bronnen, de data accelerator en het machine learning model “churn predictor”. Het goede nieuws: Microsoft vond ze alle drie goed!

Solution check door Microsoft 1

(Foto: Stéphanie Visser en Eduard van Valkenburg van Microsoft)

Dataplatform voor externe data

De eerste solution was ons data platform voor externe data bronnen. De oplossing verzamelt data van open data bronnen (zoals google trends, knmi, cbs, twitter, diverse fora), verrijkt deze data en laat onze klanten zien in welke mate deze externe factoren een relatie hebben met interne KPI’s zoals omzet en personeelsinzet. Hierbij maken we gebruik van Azure onderdelen als Data Factory, Databricks, Data Lake en SQL database en Power BI. Een mooie solution, vond Microsoft, temeer de logica van het ontsluiten, verzamelen en verrijken van de data gecentraliseerd is en eenvoudig kan worden ingezet bij meerdere klanten.

Data accelerator

Wat als je traditionele data warehouse op een virtual machine het niet allemaal meer kan bijbenen? De verwerking van alle clicks en transacties tot ingedikte data (zoals een 360 graden klantbeeld) niet meer op tijd gereed is? Dan is het zaak om delen van de verwerking te verplaatsen naar een data accelerator, waarin je de data processen kunt versnellen door het gebruik van Spark clusters. Ook hier weer goede feedback en tips van Eduard.

machine learning model in een productie omgeving

Als sluitstuk van deze leerzame dag namen we ons churn model onder de loep. En dan niet bekeken vanuit het model zelf, maar meer de manier waarop je zo’n machine learning model in productie neemt: hoe zorg je ervoor dat het model automatisch hertraind wordt, dat de evaluatiecriteria van het model worden gelogd en gemonitord en dat het data science team van de klant hun interne klanten kan laten zien dat het model nog steeds voldoende performt? Een uitdaging die wij al hadden getackeld met onze oplossing en waar Microsoft nu ook een heel product omheen heeft gezet: Azure ML Services.

Het werd zo een hele leerzame dag met veel bevestigingen maar ook ,met een hoop nieuwe ideeën en haakjes om onze solutions te verbeteren. We kijken uit naar een vervolgsessie op onze nieuwe solutions!

 

Pim-wennekes

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

meer over dit onderwerp