Riviq sportkalender zorgt voor vitaliteit en collegialiteit

“Vitaliteit en collegialiteit”, dat zijn de twee meest genoemde onderwerpen die we misten door Corona. Op kantoor, bij de klant of bij Riviq, zag je je collega’s en kreeg je informeel van alles mee. Het praatje bij de lunch of dat verhaal over het weekend bij het koffieapparaat. Maar van achter een scherm in Zoom of Teams mis je toch dat contact. Ook sporten was begin 2021 nog steeds een uitdaging en sommige collega’s hadden wellicht gewoon even een kleine stimulans nodig om weer (meer) in beweging te komen. De oplossing? De Riviq sportkalender!

Riviq sportkalender

Het idee was om gedurende het jaar diverse sportevenementen te hebben waar mensen geheel vrijblijvend aan konden meedoen. Welke sporten dat dan moesten zijn? Dat konden de mensen zelf bepalen. Zo ontstond al heel snel een goed gevulde kalender met voor iedereen wel een leuk event.

riviq-fietsen-amerongse-berg-2021

Start met fietsen

Ook voor de Corona crisis had Riviq al iets met fietsen. Meerdere collega’s deden al eens mee met initiatieven als Alpe d’Huzes en ook werden al vaker mountainbike tochten georganiseerd. Het is dan ook niet gek dat de sportkalender in maart 2021 begon met een mooie racefietstocht over de Utrechtse heuvelrug, met klimmetjes op de Amerongse berg. Een aantal collega’s, sommigen inclusief familieleden, genoot van de frisse voorjaarsbries en het plezier om elkaar weer eens in levende lijven te zien in plaats van in een Microsoft Teams sessie!

Golf clinics

De kop was eraf en na het racefietsen volgden de golf clinic: op drie aparte avonden, werd er onder leiding van een pro, flink wat van die kleine witte balletjes geslagen. De meer ervaren collega’s konden een ronde van negen holes lopen, terwijl de starters hun ei kwijt konden op de driving range en de oefen-greens.

golf-clinic-riviq
Padel-riviq

Padel

Van golf rolde het balletje naar een andere sport: Padel. Een sport die zich razendsnel ontwikkelt in Nederland en waar veel collega’s hun energie in kwijt konden. Padel, is dat nu tennis met een korter racket, of squash met een netje? We kwamen er niet uit, maar leuk was het in ieder geval. Kwam misschien ook omdat we op het gezellige complex van Reyerparc in Ridderkerk waren waar ze heerlijke hamburgers serveerden.

Boulderen

Ook in de zomer gedaan: Boulderen. Deze sport vereist weer hele andere kwaliteiten in de mens en het was voor velen een echte ontdekkingsreis bij Monk in Rotterdam hoe je nou zo’n groot rotsblok kunt beheersen. Dat maakt deze sportkalender ook zo leuk: samen met collega’s actief en sportief bezig zijn en nieuwe dingen ontdekken!

Boulderen-Riviq

Meer van dit in je mailbox?

We sturen je circa 6x per jaar een email met handpicked cases, blogs en tips.

Hardlopen

Formeel was het al herfst, maar 16 oktober was nog een prachtige dag. Met 12 graden, droog, windstil en zelfs zo af een toe een klein zonnetje hadden we de ideale omstandigheden om de 8 km van de TCS Amsterdam marathon te lopen. In onze oranje Riviq outfits renden we het ene na het andere PR aan flarden.
Eind november hebben we het laatste buiten-event: Mountainbiken in de buurt van Veenendaal. Geen PR’s bij deze sport, maar simpelweg genieten van inspanning en ontspanning in de natuur!

hardlopen-TCS-riviq

Het najaar in, volop plannen en ideeën

Ook de aankomende winter gaan we door met onze sportkalender: we gaan indoor klimmen in Den Haag en er is ook een indoor padelbaan gevonden. En voor volgend jaar hebben alweer flink wat collega’s nieuwe, frisse ideeën om sportief bezig te blijven: SUP-pen in Kralingen, natuurlijk weer racefietsen, mountainbiken en hardlopen, maar we gaan ook het strand op om eens te beachvolleyballen.

Riviq vitaliteit & team spirit

In hoeverre Corona ons ook in 2022 blijft lastig vallen, weten we niet. Wat we wel weten: samen sporten is goed voor de vitaliteit maar boven alles erg leuk en gezellig om samen te doen!

Pim-wennekes

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

Meer over dit onderwerp