Kennissessie data engineering

De consultants van Riviq komen regelmatig bij elkaar om opgedane kennis met elkaar te delen. Het begon nog rustig met de nieuwe best-practices voor data warehousing door Bram en het gebruik van scala binnen airflow door Manou. Maar na de presentatie van Job over Azure Data Factory kwam de discussie pas echt goed los: was Azure Data Factory (ADF) nu de cloud versie van Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS)? Ofwel: SSIS versus ADF.

De kracht van kennisdeling

Iedere keer als we een kennisavond hebben, valt het me op hoeveel nieuwe ontwikkelingen en tools in ons vakgebied zijn gekomen. Wat zijn de voordelen van scala ten opzichte van python of java? Welke tools gebruik je voor prototyping en welke voor als het naar productie gaat? Hoe richt je de orchestration van al die jobs en pipelines in? Wat ook opvalt: dat die ontwikkelingen en tools soms echt vernieuwing met zich mee brengen, maar ook dat het vaak alleen maar een andere manier is van iets wat we al jarenlang doen. Het mooie van zo’n avond is dat we kunnen putten uit zoveel verschillende klantomgevingen en van alle kennis die onze mensen daar opdoen. 

De kracht van gezelligheid

Oké oké, het uitwisselen van kennis is niet de enige reden dat de mensen nog even naar ons kantoor in Den Haag rijden. Ben had natuurlijk weer voor een lekkere maaltijd gezorgd en na afloop bij de borrel werd ook nog wat andere “kennis” uitgewisseld. Ik denk dat juist die sfeer en afwisseling ervoor zorgt dat het zo leuk is om bij Riviq te horen!

Pim-wennekes

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

meer over dit onderwerp