Home E Ontmoet collega E Sven Timmermans

Sven Timmermans

Over zijn ervaringen bij Riviq en het Young Professional programma

Sven Timmermans 1

Je bent net afgestudeerd en vol goede moed wil je een volgende stap zetten en beginnen aan je werkende leven. Je hebt er veel zin in en hebt het gevoel er klaar voor te zijn, maar toch voelt het ergens ook als een reis zonder duidelijke bestemming. Veel starters beginnen daardoor zonder echt duidelijk voor ogen te hebben waar ze zullen belanden. Deze stap kan natuurlijk goed uitpakken maar toch voelt als een sprong in het diepe, terwijl jij eigenlijk nog behoefte hebt aan zwemles.

Herken jij je in dit beeld? Dan heb ik goed nieuws voor je, het kan namelijk ook anders! In september 2018 startte ik bij Riviq in het Young Professional programma Data engineer. Dit programma heeft mij geholpen om de start van mijn loopbaan op een heel andere manier aan te pakken en dat pakte voor mij goed uit. Hoe dat in zijn werk ging? Ik zal het je uitleggen.

Compleet programma

Als je begint aan het Riviq ‘Young Professional programma Data Engineer’ heb je vanaf het begin een duidelijk beeld wat je de komende tijd te wachten staat. Met een uitgebreid programma van trainingen in technische tools (online, extern en door collega’s), praktijkervaringen van enthousiaste senior collega’s en scholing in consultancy vaardigheden word je in razend tempo klaargestoomd voor de start van je loopbaan als consultant bij Riviq. Onderwerpen en technieken als SQL, Python, Data modellering, C#, Spark, Machine Learning, Git en informatie analyse zijn slechts een greep uit het aanbod van de masterclass. Het geheel wordt afgesloten met een case waarin jij kunt laten zien wat je hebt geleerd gedurende het programma.

Sven Timmermans presentatie

Persoonlijke aandacht

Wat ik vooral fijn vond, was de persoonlijke benadering die kenmerkend is voor het Young Professional programma. Vanaf het moment dat ik het kantoor van Riviq in Den Haag binnenwandelde, voelde ik me thuis. Doordat je met een klein groepje start, is er veel ruimte voor een persoonlijke aanpak binnen het traject. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het wekelijkse gesprek met je begeleiders waarin geëvalueerd wordt of het programma nog aansluit bij je verwachtingen zodat indien nodig nog kan worden bijgestuurd. Op deze manier wordt aandacht besteed aan je persoonlijke behoeftes en haal je het maximale uit het programma. Dit is naar mijn idee waarin dit programma zich onderscheidt van vergelijkbare opleidingen. In het Young Professional programma draait het om jou en wordt regelmatig om feedback gevraagd zodat het programma altijd aansluit op wat jij op dat moment nodig hebt.

young professional programma 2022

Persoonlijke ontwikkeling en collega’s

Door het op maat gemaakte plan en de goede leerdoelen had ik vanaf het begin af aan duidelijk zicht op waarmee ik de komende tijd bezig zou zijn. De mix van technische en consultancy trainingen had als resultaat dat ik aan het einde van de masterclass helemaal klaar was voor mijn eerste opdracht. De persoonlijke benadering van het Young Professional programma zorgt ervoor dat je altijd in controle blijft over jouw carrièrepad en zelf centraal blijft staan in je eigen ontwikkeling. Verder vond ik het ook fijn om het programma met een aantal andere startende collega’s te doen. Niet alleen konden we elkaar helpen waar nodig, maar het was het vooral ook gewoon erg gezellig. Ik kijk er in ieder geval op terug als een leuke, leerzame periode en een ideale start van mijn carrière.

Is het Young Professional programma ook iets voor jou?

Mocht mijn verhaal aansluiten bij jouw huidige wensen en wil je meer weten over het Young Professional programma, kijk dan de pagina van het programma of stuur een berichtje.

Bekijk het YP programma
Stuur een berichtje

Teammeeting Riviq aug 2022 Pizzaboot
Sven Timmermans 2

(online) een kopje koffie drinken?

En jouw ambities bespreken?
Neem dan contact met mij op.

Bellen: +31 621 964 963 Email: pim.wennekes@riviq.nl

Pim Wennekes

Manager data & analytics

Connect via Linkedin Stuur een appje