Home E Ontmoet collega E Saskia van Doormalen

Saskia van Doormalen

Over haar ervaringen bij Riviq als Data engineer

Saskia van Doormalen 1

Het was al vrij snel duidelijk wat ik wilde

IT is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zaten in de IT en veel van mijn neven zijn ook werkzaam in de IT. Voordat bekend was wat een computer was, stond er bij ons al eentje thuis. Ik wist dus eigenlijk al vrij jong wat ik wilde doen.

Toen ik een studie mocht kiezen, koos ik uiteindelijk voor computer science aan de TU Eindhoven. Eenmaal begonnen met studeren, wist ik ook vrij snel dat ik iets met consultancy wilde doen, misschien ook met opdrachten in het buitenland. Dat leek me wel vet. Uiteindelijk heb ik de combi master met bedrijfskunde gedaan, business information systems. Daar kreeg ik meer mee van data science, BI, data mining.

Koffiemomentje-saskia

Afgestudeerd, dus aan de slag

Na mijn studie ging ik direct aan de slag als consultant bij een bedrijf met een eigen software platform voor applicatie ontwikkeling. Er werd ontwikkeld door te modelleren en het werk was daardoor relatief low code. Voor mij was de uitdaging vrij snel weg, dus na een jaar ben ik verder gaan zoeken.
De volgende baan was als data scientist, ik heb daar uiteindelijk 2,5 jaar gewerkt. Het was een echte data science klus, waar ik hele vette dingen gedaan heb. Ik werkte onder andere aan een model waarmee we voor de komende 5 jaar konden voorspellen welke onderdelen van een voertuig kapot zouden gaan. Echt leuk om daaraan te hebben meegewerkt.

En toen liep ik tegen een plafond aan

Na 2,5 jaar liep ik tegen een plafond aan. Ik merkte dat ik niet veel meer bijleerde en er was ook weinig ruimte voor cursussen. Ik besefte toen dat ik hier niet de carrière stappen zou kunnen maken die ik ambieerde. Ik wist dat ik een nieuwe baan wilde, een waar ik me daadwerkelijk verder kon ontwikkelen.
Dit keer ging ik echt rustig op zoek naar de volgende baan, ik wilde de tijd nemen om de meest geschikte baan voor mij te vinden. In die tijd heb ik veel gesolliciteerd, zowel bij grote als kleine bedrijven en heb zelfs ander soort werk overwogen. Uiteindelijk kwam ik bij Riviq terecht, daar kreeg ik gelijk een goed gevoel bij.

closeup-overleg-meeting-room

Riviq maakte het ontwikkelplan concreet

Bij veel sollicitaties waren ze niet duidelijk over hoe je je verder zou kunnen ontwikkelen, ze praatten daar heel goed omheen en bleven er vaag over. Bij Riviq waren ze juist direct heel concreet. Ik gaf aan dat ik me richting solution architect wilde ontwikkelen en de managers bij Riviq lieten me zien hoe ik dat kon bereiken en welke cursussen ik daarvoor zou kunnen volgen. Ook gaven ze aan dat je continu begeleiding krijgt in je ontwikkeling en dat was precies waarnaar ik op zoek was. Want ik wist heel duidelijk waar ik heen wilde, maar wist zelf niet hoe ik daar moest komen. Riviq was de enige die mij dit heel goed inzichtelijk kon maken. Daarom heb ik uiteindelijk voor Riviq gekozen.

Alle beloftes waargemaakt

Ondertussen ben ik hier een jaar in dienst en ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik de juiste beslissing heb genomen. Bij Riviq worden tot nu toe echt alle beloftes waargemaakt. Ik heb nu al 5 cursusdagen gehad, heb een aantal certificaten gehaald en mag helpen bij het young professional program.
Naast de goede ontwikkelmogelijkheden vind ik Riviq ook echt een gezellig, hecht bedrijf. Ik vind het superleuk dat we veel dingen samendoen, zoals vaak samen gaan sporten, wat ondertussen echt een beetje ons ding geworden is.

We zijn altijd op zoek naar ambitieuze professionals met passie voor data

Wil jij onderdeel zijn van een hecht team? Voel jij je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling een vaste basis vormt? En energie krijgt van uitdagende opdrachten? Dan beschik jij misschien wel ook het Riviq DNA.

Data engineer >

Power BI specialist >

Data warehouse specialist >

Bekijk alle vacaturesStuur een berichtje

Nog even kort over de huidige opdracht

Toen ik bij Riviq begon kon ik direct aan de slag bij de klant als data engineer. Omdat ik hier de eerste van het team was, heb ik het voortouw kunnen nemen. Dus aan de ene kant ben ik veel met development bezig in onder andere Python en Databricks, aan de andere kant ben ik veel aan het communiceren met andere teams en architecten zoals overleggen welke data ze nodig hebben en hoe we dat goed gaan inregelen. Hiernaast werk ik ook nauw samen met onze product owner, wat betekent dat ik help met de planning om de geprioriteerde user stories op tijd af te krijgen.
Kortom, een leuke opdracht met veel variatie!

Tot slot: wat is het meest waardevolle dat ik heb geleerd bij Riviq

Het afgelopen jaar heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dat komt onder andere doordat mijn manager me veel heeft geholpen. Hij staat altijd voor me klaar als ik vragen heb of mijn mening wil toetsen. In verschillende situaties is mij de zekerheid gegeven goed te hebben gehandeld. Ze zijn bij Riviq ook heel duidelijk dat ze altijd aan jouw kant staan. Dus ze ondersteunen je echt waar nodig.

Saskia van Doormalen 2

(online) een kopje koffie drinken?

En jouw ambities bespreken?
Neem dan contact met mij op.

Bellen: +31 621 964 963 Email: pim.wennekes@riviq.nl

Pim Wennekes

Manager data & analytics

Connect via Linkedin Stuur een appje