Home E Ontmoet collega E Tijmen van Willigen

Tijmen van Willigen

Over zijn ervaringen bij Riviq als Data engineer

Tijmen van Willigen 1

Direct een goede start na mijn studie

Riviq was mijn eerste werkgever na mijn studie. Ik was met meerdere partijen in gesprek maar Riviq sprak mij het meeste aan. Ze kwamen professioneel over, ik kreeg er direct een goed gevoel bij. Ik vond het ook fijn dat ik kon beginnen in hun masterclass. Tijdens je studie leer je veel, maar het is erg theoretisch en vervolgens sluit je af met een onderzoek. Naar mijn idee geeft een universitaire studie je niet gelijk de praktische kennis om direct aan de slag te gaan. De masterclass was een mooie tussenstap. In 2 maanden tijd leerde ik veel van het vakgebied, zowel technische- als consultancy skills. Na die periode had ik meer het gevoel dat ik er klaar voor was. Na het voltooien van de masterclass kon ik gelijk bij mijn eerste klant beginnen.

masterclass-data-engineer-koffietafel

Diverse opdrachten met veel verantwoordelijkheid

Ondertussen zit ik op mijn derde opdracht. Zowel de klanten als de opdrachten waren verschillend. De eerste opdracht die ik had was heel leuk. Het was een redelijk vrije opdracht, dus ik werd niet onderdeel van een bepaald project maar ging meedraaien in het team. Dit betekende veel verschillende taken, ad hoc verzoekjes, analyse vragen en met dashboards aan de slag. Ook mocht ik heel snel namens de klant met hun leveranciers in gesprek over hun bronsystemen. In die tijd ben ik ook bij een aantal andere partijen over de vloer geweest. Ik werd daar echt opgenomen in het team en had veel leuke collega’s.

Vanwege corona moest ik daar helaas weg en werd ik even onderdeel van het Projects & Delivery team van Riviq. Toevallig is de klant waar ik hiervoor gedetacheerd was ook klant van het Projects & Delivery team. Nu kon ik meehelpen met het beheer van hun omgeving. Dezelfde klant maar in een iets andere setting. Tijdens deze periode heb ik ook gewerkt aan interne projecten waarbij ik weer veel nieuwe kennis heb opgedaan.

Daarna kwam een nieuwe opdracht beschikbaar, daar zit ik nog steeds. Mijn huidige opdracht vind ik erg interessant omdat ik weer met nieuwe technieken en tools werk. Daarnaast heb ik veel vrijheid en verschillende verantwoordelijkheden omdat ik alleen in dit “team” begon, dit team werd pas na een tijdje uitgebreid. In eerste instantie moest ik alles alleen doen waardoor mijn werkzaamheden nu erg afwisselend zijn, zo spreek ik veel verschillende mensen uit de business en werk ik zowel in de front-end als back-end.

closeup-overleg-meeting-room

Doorgroeien met hulp van Riviq

Ik twijfel nog een beetje welke kant ik hierna op wil, waar ik me verder in wil ontwikkelen. Zelf vind ik het in ieder geval fijn om een allrounder te zijn, dus blijven werken in zowel front-end als back-end. Ik heb regelmatig een gesprek met mijn managers over mijn carrière pad. Zij proberen je steeds beter te leren kennen, wat past wel en wat past ook zeker niet bij je? Vervolgens helpen ze dan met richting geven en bieden bijpassende cursussen aan en kijken of je opdracht nog past bij je doelen. Zo kom je steeds een stap verder in je carrière. Op dit moment heb ik besloten om me meer op het vlak van business analyse te ontwikkelen, maar wie weet wisselt dat nog.

Waarom Riviq?

Ik vind het mooi dat, ook al werk je niet dagelijks met elkaar, je wel echt een teamgevoel hebt. Er zijn regelmatig team meetings, uitjes en leuke sport activiteiten. Als ik het heb over mijn collega’s dan heb ik het wel echt over mijn Riviq collega’s en niet per se over de collega’s die ik bij een klant heb. Dat maakt Riviq heel leuk voor mij, dat je onderdeel van een team bent en veel leuke dingen samen doet.

We zijn altijd op zoek naar ambitieuze professionals met passie voor data

Wil jij onderdeel zijn van een hecht team? Voel jij je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling een vaste basis vormt? En energie krijgt van uitdagende opdrachten? Dan beschik jij misschien wel ook het Riviq DNA.

Ervaren Data engineer >

Power BI specialist >

Azure Data solution architect >

Bekijk alle vacatures Stuur een berichtje

Tijmen van Willigen 2

(online) een kopje koffie drinken?

En jouw ambities bespreken?
Neem dan contact met mij op.

Bellen: +31 621 964 963 Email: pim.wennekes@riviq.nl

Pim Wennekes

Manager data & analytics

Connect via Linkedin Stuur een appje