Home E Ontmoet collega E Marcel Visser

Marcel Visser

Over zijn ervaringen bij Riviq als Data engineer

Marcel Visser 1

Vastgeroest in SAS

Toen mijn vorige werkgever mij uitnodigde uit om als SAS consultant aan de slag te gaan, had ik al wat gewerkt in SSIS, SSAS en SQL server. Ik vind SAS een mooie, complete tool. Het nadeel ervan is echter dat het erg duur is, en daarom vind je het alleen bij overheden en andere grote instituties. Voor mij waren er dus maar weinig opdrachten, en al helemaal niet dichtbij mijn woonplaats, daardoor had ik altijd erg veel reistijd.
Ik moet zeggen dat SAS veel dingen goed kan, maar ook veel dingen niet. Hier liep ik steeds vaker tegenaan. SAS beperkt je tot de mogelijkheden die zij bieden. Dat zijn er veel, maar het is niet compleet en daardoor loop je regelmatig vast.

Toen de Cloud steeds groeide, gaf ik aan dat ik wel in Azure wilde gaan werken. Ook zou SAS naar de Cloud gaan wat me interessant leek. Maar de mensen daar hadden er toen niet echt oren naar. Voor mij was dit een teken dat het tijd werd om verder te zoeken. Daar kwam nog bij dat ik niet meer zover wilde reizen en het leek me leuk om ook voor kleinere bedrijven te werken. Met deze redenatie ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe werkgever en heb hierbij ook bewust gekeken met welke tooling er werd gewerkt.

whiteboard-architectuur

Voordat ik bij Riviq terecht kwam had ik al een hoop gesprekken gehad en kreeg ik ook een aantal aanbiedingen. Op zich had ik het goed bij mijn huidige werkgever, ik wilde niet voor “zomaar een bedrijf” vertrekken dus was ik kritisch. Veel gesprekken die ik had waren business georiënteerd en daar was ik niet naar op zoek. Bij Riviq had ik gelijk een goed inhoudelijk gesprek over het werk. Het klikte direct. Een van de belangrijke voordelen van Riviq is dat ze met Microsoft werken. Daarnaast merkte ik dat er mensen werken die echt een drive hebben om nieuwe dingen te leren en uit te proberen. Dit klonk voor mij als een goede plek om mezelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied.

Met Microsoft meer zelf puzzelen

Zoals ik al zei vind ik SAS een mooie tool maar ik ben blij dat ik nu in Microsoft en Azure aan de slag kan. Met Microsoft kan je veel meer zelf doen. Dus als je een bepaalde functionaliteit wil neerzetten, lukt dat door zelf te puzzelen. Dit betekent wel dat ik vaak functionaliteiten probeer na te bouwen die in SAS al klaar staan, maar op deze manier is het veel uitdagender en is het maatwerk. Het is dus meer zelf doen met minder middelen, hier krijg ik echt energie van!

closeup-scherm-code

​Hoe heeft Riviq geholpen met de omscholing naar Microsoft?

Riviq bood mij cursussen aan die aansluiten bij mijn wensen. Zo heb ik een aantal Azure cursussen gevolgd en daarvan certificaten behaald. Naast studeren leer ik ook heel veel van collega’s. Binnen Riviq zijn genoeg collega’s die al behoorlijk wat ervaring hebben opgedaan in Azure. Op elk vlak is er wel iemand te vinden die mee kan kijken en graag wil helpen.

Op zoek naar de juiste opdracht

Toen ik bij Riviq begon, startte ik direct bij mijn eerste klus. Al vrij snel had ik door dat deze werkzaamheden niet helemaal aansloten bij mijn ambities. Dit heb ik aangegeven bij het management en al vrij snel hadden ze een andere potentiële klant geregeld. Voordat ik op vakantie ging, had ik daar een gesprek en toen ik terugkwam kon ik gelijk aan de slag. Deze opdracht past veel beter bij mijn wensen, dus ik ben blij dat ze zo snel geschakeld hebben. Nu ben ik aan het werk in Azure en doe ik daar nu veel ervaring in op.

We zijn altijd op zoek naar ambitieuze professionals met passie voor data

Wil jij onderdeel zijn van een hecht team? Voel jij je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling een vaste basis vormt? En energie krijgt van uitdagende opdrachten? Dan beschik jij misschien wel ook het Riviq DNA.

Data engineer >

Power BI specialist >

Data warehouse specialist >

Bekijk alle vacaturesStuur een berichtje

Marcel Visser 2

(online) een kopje koffie drinken?

En jouw ambities bespreken?
Neem dan contact met mij op.

Bellen: +31 621 964 963 Email: pim.wennekes@riviq.nl

Pim Wennekes

Manager data & analytics

Connect via Linkedin Stuur een appje