Riviq Masterclass als vliegende start van jouw loopbaan

Je bent net afgestudeerd en vol goede moed wil je een volgende stap zetten en beginnen aan je werkende leven. Je hebt er veel zin in en hebt het gevoel er klaar voor te zijn, maar toch voelt het ergens ook als een reis zonder duidelijke bestemming. Veel starters beginnen daardoor zonder echt duidelijk voor ogen te hebben waar ze zullen belanden. Deze stap kan natuurlijk goed uitpakken maar toch voelt als een sprong in het diepe, terwijl jij eigenlijk nog behoefte hebt aan zwemles.

Herken jij je in dit beeld? Dan heb ik goed nieuws voor je, het kan namelijk ook anders! In september 2018 startte ik met de Riviq masterclass. Deze masterclass heeft mij geholpen om de start van mijn loopbaan op een heel andere manier aan te pakken en dat pakte voor mij goed uit. Hoe dat in zijn werk ging? Ik zal het je uitleggen.

Compleet programma

Als je begint aan de ‘Riviq masterclass Data Engineering’ heb je vanaf het begin een duidelijk beeld wat je de komende tijd te wachten staat. Met een uitgebreid programma van trainingen in technische tools (online, extern en door collega’s), praktijkervaringen van enthousiaste senior collega’s en scholing in consultancyvaardigheden word je in razend tempo klaargestoomd voor de start van je loopbaan als consultant bij Riviq. Onderwerpen en technieken als SQL, Python, Data modellering, C#, Spark, Machine Learning, Git en informatieanalyse zijn slechts een greep uit het aanbod van de masterclass. Het geheel wordt afgesloten met een case waarin jij kunt laten zien wat je hebt geleerd gedurende de masterclass.

Riviq Masterclass als vliegende start van jouw loopbaan 1

Persoonlijke aandacht

Wat ik vooral fijn vond, was de persoonlijke benadering die kenmerkend is voor de masterclass. Vanaf het moment dat ik het kantoor van Riviq in Den Haag binnenwandelde, voelde ik me thuis. Doordat je met een klein groepje start, is er veel ruimte voor een persoonlijke aanpak binnen het traject. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het wekelijkse gesprek met je begeleiders waarin geëvalueerd wordt of de masterclass nog aansluit bij je verwachtingen zodat indien nodig nog kan worden bijgestuurd. Op deze manier wordt aandacht besteed aan je persoonlijke behoeftes en haal je het maximale uit de masterclass. Dit is naar mijn idee waarin deze masterclass zich onderscheidt van vergelijkbare opleidingen. In de masterclass draait het om jou en wordt regelmatig om feedback gevraagd zodat de masterclass altijd aansluit op wat jij op dat moment nodig hebt.

Persoonlijke ontwikkeling en collega’s

Door het op maat gemaakte plan en de goede leerdoelen had ik vanaf het begin af aan duidelijk zicht op waarmee ik de komende tijd bezig zou zijn. De mix van technische en consultancy trainingen had als resultaat dat ik aan het einde van de masterclass helemaal klaar was voor mijn eerste opdracht. De persoonlijke benadering van de Riviq masterclass zorgt ervoor dat je altijd in controle blijft over jouw carrièrepad en zelf centraal blijft staan in je eigen ontwikkeling. Verder vond ik het ook fijn om de masterclass met een aantal andere startende collega’s te doen. Niet alleen konden we elkaar helpen waar nodig, maar het was het vooral ook gewoon erg gezellig. Ik kijk er in ieder geval op terug als een leuke, leerzame periode en een ideale start van mijn carrière.

Mocht mijn verhaal aansluiten bij jouw huidige wensen en wil je meer weten over de Riviq masterclass, kijk dan hier op onze site of stuur mij gerust een bericht.

Sven-timmermans

Geschreven door

Sven Timmermans

Data engineer

sven.timmermans@riviq.nl

meer over dit onderwerp