Innovation Day editie Power BI – juni 2022

Alweer de tweede editie (eind juni) van ons succesvolle event Innovation Day. Deze editie stond geheel in het teken van het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden met Power BI. En dan met name mogelijkheden voor het organiseren van een Power BI omgeving.

2 teams en 2 challenges

Elk team heeft zijn eigen use case uitgewerkt, dit zijn:

  • Team Version Control: welke mogelijkheden voor versiebeheer van Power BI dashboards zijn er
  • Team Governance Insights: Hoe kan je geautomatiseerde governance op de Power BI omgeving toepassen, waarbij o.a. informatie over gebruik en logging inzichtelijk gemaakt wordt.

De cases waren goed voorbereid door twee teams die op de dag zelf er helemaal klaar voor waren. Na de aftrap kon er dan ook snel begonnen worden met innoveren!

Collage innovation day Q2-2022

Meer van dit in je mailbox?

We sturen je circa 6x per jaar een email met handpicked cases, blogs en tips.

Er werd flink door gewerkt en al voor het diner waren de eerste resultaten zichtbaar. De welkome break met een goede maaltijd kon op het terras in de zon genuttigd worden. Na dit zonnetje meegepakt te hebben vervolgden de teams hun innovaties. Muziek en wat energizers brachten ons richting de eindpresentatie. Hier werden beide cases met een demo getoond aan alle deelnemers.

De resultaten

Team Governance Insights had een mooie oplossing gerealiseerd waarmee geautomatiseerd gegevens over gebruik en draaitijden inzichtelijk gemaakt worden via een Power BI dashboard. Zo kan je goed zien hoe jouw informatieproducten gebruikt worden en waar nog meer rendement te behalen is.

Team Version Control had deze dag een drietal oplossingen voor Power BI versiebeheer onderzocht en opgezet. Waarbij voor zowel grotere als kleinere organisaties een aanpak en oplossing is gemaakt om beter versiebeheer op de Power BI dashboards te kunnen hebben. Hiermee kan met weinig moeite al een grote verbetering op dit vlak behaald worden.

Een heel geslaagde en leuke editie van onze Innovation Day. We kijken uit naar de volgende editie in het najaar!

Jeroen-spanjaard

Geschreven door

Jeroen Spanjaard

Manager Delivery & projects

jeroen.spanjaard@riviq.nl
+31 628 956 453

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en webinars?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang circa 6x per jaar een selectie van blogs, cases, webinars en nieuws in je mailbox.

Meer over dit onderwerp