Innovation day van juni 2020

Woensdag 3 juni vond de tweede editie van Riviq Innovation Day plaats.

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar stonden er voor dit jaar twee edities op de agenda. Het succes zit hem onder andere in de pressure cooker waarbij de deelnemende teams in korte tijd een innovatieve proefopstelling realiseren. Tel daar een competitie element bij op en je hebt een fantastische energieke dag.

Met de recente corona ontwikkelingen dit jaar was duidelijk dat dit wel iets anders georganiseerd moest worden, en daarom is deze editie met een enkel team georganiseerd. Hiermee kon de innovation day van juni 2020 volledig volgens de RIVM richtlijnen alsnog plaatsvinden.

Zo’n dag vliegt natuurlijk voorbij, en na een smakelijke diner-break was het tijd voor de presentatie en demo.

Het resultaat mocht er zijn: in een paar uur tijd wist het innovatieteam een werkende spraakherkenningsapplicatie te realiseren. Hierbij wordt gesproken tekst omgezet in data waarna deze op basis van verschillende criteria opgeschoond en geanalyseerd wordt.

Als laatste stap wordt het resultaat gevisualiseerd, zodat de gebruiker inzichten uit een gesproken bericht kan halen, zoals de meest gebruikte woorden in een gesprek. Hiermee kunnen waarde en inzichten uit ongestructureerde data zoals gesproken tekst beschikbaar gemaakt worden.

Wederom een leuke dag, we kijken alweer uit naar de volgende editie in het najaar!

Jeroen-spanjaard

Geschreven door

Jeroen Spanjaard

Manager Delivery & projects

jeroen.spanjaard@riviq.nl
+31 628 956 453

meer over dit onderwerp