Bedrijfsbrede informatievoorziening met rapportage & analyse

Nieuwe automatisch gegenereerde data mart als informatievoorziening kan door de business snel en flexibel worden aangepast, zonder tussenkomst van IT. Combinatie van gegevens uit meerdere bronnen geeft uniek klantbeeld voor marketinganalyse, rapportages en selecties.

Situatie

Na de introductie van SAP als het primaire systeem voor de bedrijfsprocessen wilde USG People (nu RGF Staffing) een nieuw en bedrijfsbreed fundament leggen om alle data te ontsluiten.

Vraag

USG vroeg ons om de opzet van de bedrijfsbrede informatievoorziening voor rapportage en analyse. Voorwaarde: rapportage moest alle activiteiten omvatten: financieel, operationeel, human resources. Daarnaast wilde USG een nieuwe afdeling Business Intelligence inrichten.

Aanpak

Onze Rapid BI aanpak voor de realisatie van het data warehouse is gebaseerd op het automatisch genereren van gegevenstabellen en laadprocessen. Dit maakte het mogelijk om binnen enkele dagen de brondata (SAP) te ontsluiten naar een data warehouse en initiële data mart. Direct daarna kon het ontwikkelteam samen met gebruikers aan de slag om business rules en rapportages op te stellen.
Op deze manier werd tijd en geld bespaard op de ontwikkeling van het data warehouse, terwijl er toch een solide en toekomstbestendige oplossing ontstond. Tegelijk konden business gebruikers eerder worden betrokken bij het eindresultaat, bijdragend aan succes van het programma.

De Rapid BI-aanpak van Riviq stelde ons in staat om veel sneller en tegen lagere kosten een compleet nieuwe BI-omgeving te realiseren.

directeur IT Services

Resultaat

De samenwerking met Riviq heeft tot uitstekende resultaten geleid

  • Alle informatie geïntegreerd in één ‘single version of the truth’
  • Eenvoudig om rapportages te maken, te delen en om nieuwe inzichten te krijgen
  • De kosten van de nieuwe BI omgeving zijn een stuk lager dan van de oude omgeving
  • Centrale afdeling en processen voor het faciliteren van BI binnen de organisatie
Robert-mansour

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

Robert Mansour

Managing partner

robert.mansour@riviq.nl
+31 654 696 386

linkedin.com/in/robertma/

andere klantcases