Data platform

De schatkamer van je organisatie

Home E Wat we doen E Data platform

In de media heeft iedereen het over dashboards en artificial intelligence. In de praktijk blijkt het hebben van een gedegen data platform vaak een grotere uitdaging dan verwacht. Riviq bouwt data platformen waarop de business slimme toepassing kan maken.

data-platform

Al je data bijeen

Organisaties die over een goed data platform beschikken, hebben de basis gelegd voor dashboarding, insights, analyses en data science. Met al je data bronnen (gestructureerd en ongestructureerd) op één plek, geïntegreerd en gevalideerd, wordt data gedreven werken toegankelijk voor de gehele business.

overleg data quality

Data Platform Generator

Voor een belangrijk onderdeel van het data platform (verzamelen en opslaan) heeft Riviq een eigen data platform generator. Deze zorgt voor volledig geautomatiseerd ontsluiten van brondata naar een data platform en is meta data gestuurd. Voor het toepassen van business logica in data modellen en/of data science modellen hebben we meerdere best practices ontwikkeld.

Data kwaliteit

Jouw data moet kloppen. Alle bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie hangen er immers vanaf. Maar hoe weet je zeker dat jouw datakwaliteit op orde is? En dat het ook continu van hoge kwaliteit blijft? Met Data quality zorgt Riviq ervoor dat je blind kunt vertrouwen op jouw data. Altijd.

Veelzijdig aanbod van diensten

Het ene data platform is het andere niet. Daarom biedt Riviq meerdere diensten aan:

  • Advies en design voor een passend Data platform architectuur
  • Cloud Solution Provider voor Azure Data & AI services
  • Brede ervaring met Azure en AWS
  • Inrichting monitoring voor waarborging datakwaliteit
  • Migratie naar cloud als hybride oplossing
Logo microsoft gold certified partner
Logo Amazon Web Services
Marc Ducardus

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met