Home E BlueBox: geef werken in de cloud een kickstart

BlueBox: geef werken in de cloud een kickstart

Out of the box een veilige en stabiele Azure-infrastructuur

Ontdek de voordelen Lees klantverhaal

Overleg whiteboard Li

Werken in de cloud moet snel, stabiel en veilig zijn. Dat begint bij een stevige basis: een infrastructuur waarop je kunt bouwen. Met BlueBox van Riviq realiseer je vliegensvlug een Azure-infrastructuur met onderling verbonden cloud services, zodat je direct in de cloud aan de slag kunt.

Een cloud omgeving opzetten kost veel tijd. Je kunt weken bezig zijn met het selecteren en activeren van alle cloud services, met het inbouwen van voldoende veiligheidsmaatregelen en met het zorgen dat de services op correcte wijze data met elkaar uitwisselen. Bovendien moet dat dan ook in alle omgevingen van je OTAP-straat zo werken. Maar ja, het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk profiteren van de cloud.

BlueBox van Riviq geeft werken in de cloud een kickstart. Met een ready to use Azure-infrastructuur waarmee je razendsnel aan de slag kunt in de cloud.

Voordelen van BlueBox

Een stabiele en veilige cloud omgeving binnen 3 tot 4 dagen
Optimale instellingen op basis van best practices
Beveiligde data, dankzij virtuele netwerken en role-based access control
Zo laag mogelijke kosten door kostenefficiënte instellingen
Modulair en volledig aanpasbaar aan jouw organisatie, nu en in de toekomst

Contact met expert

“Verkort de realisatie van je data platform Azure-infrastructuur van weken naar enkele dagen.”

BlueBox overview

In recordtempo aan de slag

Met BlueBox profiteer je van een direct inzetbare infrastructuur voor jouw cloud omgeving in Azure. Natuurlijk zijn dan alle benodigde services in Azure actief en is de naamgeving strikt doorgevoerd. Maar ook zijn alle services onderling verbonden. Daarmee verkort je de realisatie van je Azure-infrastructuur van enkele weken naar enkele dagen.

Verzekerd van hoge en stabiele kwaliteit

Misschien ben je er zelf ook al achter: het handmatig opzetten van een cloud infrastructuur is inefficiënt en foutgevoelig. Of je nu een SQL Data Warehouse wilt of liever een Data Lakehouse: met BlueBox realiseer je in één keer een infrastructuur van hoge kwaliteit. Dankzij onze ervaring in meerdere projecten hebben we een enorme set aan best practices opgebouwd. Al die kennis en templates zetten we in bij de realisatie van jouw cloud infrastructuur.

We maken daarbij gebruik van Infra-as-Code, het geautomatiseerd uitrollen van de infrastructuur via code. Daardoor kunnen we de infrastructuur snel optuigen en alle cloud services eenvoudig voorzien van identieke instellingen. Bovendien kunnen we jouw infrastructuur efficiënt door ontwikkelen met behulp van onze Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD)-werkwijze. Zo borgen we de betrouwbaarheid en stabiliteit van jouw infrastructuur.

“Er staat een robuuste en onderhoudsvriendelijke Azure infrastructuur, waarin we ook zelf eenvoudig kunnen ontwikkelen”

QWIC e-bikes

Benieuwd of BlueBox dé oplossing is voor jouw organisatie?

We maken graag kennis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op

Al je data continu veilig

In de public cloud moet veiligheid voorop staan. BlueBox is standaard voorzien van een aantal veiligheidsmaatregelen. Deze kunnen natuurlijk verder uitgebreid worden naar wens van de opdrachtgever. Zo bevat BlueBox role-based access control (RBAC). Jouw medewerkers krijgen rechten toegewezen op basis van hun rol. Die rechten bepalen in hoeverre iemand informatie kan inzien of bewerken. Daarmee verklein je het aantal mensen dat toegang krijgt tot de infrastructuur en verminder je de kans op verstoringen. Maar niet alleen mensen hebben toegang nodig: ook de services onderling wisselen data uit: alle toegangscodes voor die uitwisseling worden veilig opgeslagen in een digitale kluis.

Azure Virtual Network voor de allerbeste veiligheid

Voor verdere veiligheid kun je ervoor kiezen om de Azure services in een virtueel netwerk te plaatsen. Dat kun je zien als een virtueel hek rondom je infrastructuur, waardoor je maximale controle hebt over wie binnen mag en wie niet. Een Azure Virtual Network is optioneel, maar we raden het ten zeerste aan.

Nooit te veel betalen

Een van de voordelen van de cloud is dat je betaalt voor wat je gebruikt. Dat kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn, omdat je soms niet doorhebt wat allemaal ‘aan’ staat. BlueBox is standaard voorzien van kostenefficiënte instellingen en we hebben wat best practices om ongebruikte services op pauze te zetten. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Bovendien heb je met behulp van Azure Cost management altijd inzicht over de kosten van het platform.

Aan te passen naar jouw organisatie

BlueBox is modulair opgezet, waarbij elke module aanpasbare instellingen heeft. Op basis van de specifieke wensen en eisen van de organisatie kiezen we die modules uit die nodig zijn en rollen die met de juist instellingen uit in de Azure omgeving. Komen er aanvullende wensen of veranderen de requirements? Dan kunnen we extra modules toevoegen of de instellingen aanpassen, zodat de infrastructuur naadloos aansluit op de processen en behoeften van jouw organisatie.

Deze klanten gingen je voor

QWIC-ebikes

QWIC e-bikes

In een korte tijd een robuuste en onderhouds-vriendelijke Azure data platform infrastructuur

DenB facility group

D&B facility group

Business intelligence georiënteerde oplossing met aanvullende wensen voor de toekomst

BlueBox: geef werken in de cloud een kickstart 1

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Bellen: +31 621 964 963 Email: pim.wennekes@riviq.nl

Pim Wennekes

Manager data & analytics

Connect via Linkedin Stuur een appje