Team meeting Online meetings leiden

Afgelopen woensdag organiseerden we onze online teammeeting.

Het thema was, hoe kan ook anders, Online Meetings Leiden. Jeroen Blijsie van The Visual Connection leidde ons in een uur langs de kansen, valkuilen, tips en tricks van een goede online sessie.

De belangrijkste vragen die werden beantwoord: Welke afspraken maak je vooraf zodat de meeting rustig verloopt en iedereen aan bod komt? Welke functies van Microsoft Teams zet je daarvoor in? En hoe kun je in een online omgeving  gedragen beslissingen nemen?

spelregels Online-meeting

Jeroens collega Loes van den Berg was de moderator van de sessie. Zij kanaliseerde de vragen die in de volstromende ‘vergaderchat’ van de veertig collega’s verschenen. Zo kon Jeroen zonder al te veel onderbrekingen zijn verhaal houden. Ook wel praktisch, zo’n moderator.

We hebben een break-out sessie gedaan met de app Mural. Leuke tool om te gebruiken voor gezamenlijke brainstorm of whiteboard sessie.

Belangrijkste take-away is toch wel het ontbreken van voldoende non-verbale communicatie. Daar moet je met bijvoorbeeld het nemen van beslissingen rekening mee houden.

Eric-Revers

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

meer over dit onderwerp