Riviq Offsite Dublin

Dublin kan zich met recht een belangrijke tech-stad noemen. Meerdere grote bedrijven als Microsoft, Facebook, Google en Linkedin hebben zich hier gevestigd. Daarnaast ook  bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en Dublin kiezen voor de scale-up fase. Naast tech-stad is Dublin ook nog eens een hele gezellige en bruisende stad. Dit maakte dat Riviq Dublin koos als bestemming voor haar bedrijfsbezoek tijdens de Riviq Offsite Dublin.

De Riviq Offsite Dublin zoals we het noemen is bedoeld om onszelf te laten inspireren en om ideeën op te doen. Dit doen we door in aanraking te komen met innovaties, nieuwe technieken, inspirerende sprekers en de nieuwste manieren van bedrijfsvoering.

Riviq Offsite Dublin 1

Dublin University Campus

We hebben een bezoek gebracht aan Dublin University Campus waar we een uitgebreide workshop hebben gekregen van Dr. Brian Mac Namee. “Show me your data and I’ll tell you who you are” was een interactieve presentatie over de kracht van data-analyse en AI.

Riviq Offsite Dublin 2

LogMeIn

Er is een bedrijfsbezoek geweest bij LogMeIn. Dit bedrijf is gevestigd in de Dublin Docklands waar veel bedrijvigheid is en waar de belangrijke techbedrijven zich bevinden. LogMeIn heeft net een nieuw kantoor dat met de nieuwste faciliteiten is ingericht.

Riviq Offsite Dublin 3

Teambuilding

Teambuilding is ook een belangrijk onderdeel van de offsite. In kleine teams hebben we een iPad GPS treasure hunt gedaan door het centrum van Dublin. Op diverse locaties moesten opdrachten uitgevoerd worden. Leuk om zo de stad te verkennen.

Temple Bar

Een bijkomend effect van de offsite is natuurlijk gezelligheid.  In de Johnnie Fox’s Irish Pub hebben we alles nog eens kunnen nabespreken en konden we meezingen met Ierse muziek. Johnnie Fox’s is een fenomeen in de regio en maakte zijn reputatie waar. Na dit volle dagprogramma was het voor sommigen nog niet genoeg en ging de avond verder in het Temple Bar district.

Riviq Offsite Dublin 4

De zaterdag is gebruikt om nog wat meer van de stad te zien. In groepjes zijn diverse highlights van de stad bezocht. Daarna inpakken en klaarmaken voor vertrek. Aan herkenbaarheid als groep was geen gebrek. Door de oranje Riviq-koffers kon je ons van een afstand spotten. 

Het bezoek aan Dublin was wederom een succes. We hebben gelachen, zijn geïnspireerd en hebben nieuwe ideeën opgedaan.

Riviq Offsite Dublin 5