Riviq behaalt 3e Microsoft gold partner status

We kregen een mooie erkenning met een 3e Microsoft gold partner status voor de Azure competenties data analytics, data platform en cloud platform. Maar veel belangrijker is dat we de nieuwste Azure ontwikkelingen en mogelijkheden kunnen inzetten bij onze klanten. We maken graag het verschil.

Certificeringsproces

Vanuit Microsoft zijn de certificeringen voor de competenties data analytics, data platform en cloud platform flink op de schop gegaan. Riviq investeert flink in de opleiding en training van onze specialisten. Dit geldt ook voor de technische expertise. In de afgelopen periode hebben o.a. 5 collega’s hun certificering gehaald als ‘Azure Data Engineer’ en 2 collega’s behaalden het certificaat ‘Data Analyst’ voor Power BI.

Core Azure competenties voor data & analytics

De 3 Microsoft Azure competenties data analytics, data platform en cloud platform vormen het drieluik om totaal oplossingen te kunnen realiseren én hosten voor data & analytics. Hieronder behandelen we kort de 3 competenties.

microsoft-triple-gold-partner-logo

Azure competentie: cloud platform

Deze competentie gaat vooral in op de infrastructuur en software-as-a-service (SAAS) oplossingen die je kunt realiseren op het Microsoft Azure platform. Als Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) is Riviq partner van het eerste uur en pionier als het gaat om het ontwikkelen van Azure data & analytics toepassingen en Power BI. Tevens hosten we complete data & analytics oplossingen vanuit ons team Projects & delivery op afstand voor klanten.

Azure competentie: data platform

Zoals de naam al doet vermoeden is deze competentie gericht op het ontwerpen en bouwen van slimme data platform oplossingen. Hier komen vooral de Azure Data Engineers van Riviq om de hoek kijken. Met een arsenaal aan services (o.a. Azure Data Factory, Azure Data Lake, Azure Synapse) bouwen we data platformen die zowel kunnen omgaan met batch als streaming databronnen.
Het data platform vormt voor organisaties het fundament om data gedreven werken goed te faciliteren. Tevens hebben we jarenlange expertise in het geautomatiseerd genereren van een data platform met o.a. eigen ontwikkelde product.
Voor het ontwikkelen van een duurzaam data platform vormen data beveiliging, data kwaliteit en AVG-richtlijnen een belangrijk onderdeel. Vanuit innovatie investeren we hier flink op met o.a. een eigen DQ oplossing en proefopstelling voor AVG data masking.

Azure competentie: data analytics

Deze competentie gaat vooral in op het vertalen van data naar waardevolle inzichten. Dit reikt van krachtige (dashboard) visualisatie met Power BI tot data science toepassingen om marketingactiviteiten te personaliseren.
Hierbij vormen o.a. Azure Machine Learning, Azure Databricks, Python en Power BI het gereedschap voor slimme toepassingen waarmee organisaties kansen kunnen verzilveren. Denk hierbij aan use cases als: Ontdekken van nieuwe klantsegmenten voor marketing door inzet van clustering techniek of inzet van textmining voor sentiment analyse obv data vanuit internetfora.

Al met al drie belangrijke Azure competenties waar we vanuit Microsoft de hoogste status ‘gold’ hebben behaald, maar waar het vooral moet gaan over wat je voor klanten hiermee kan bereiken. Het verschil maken voor klanten die ons hiervoor waarderen, dat is de echte gouden waardering.

Marc Ducardus

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

meer over dit onderwerp