Eurocommercial – Strategie advies voor toekomstvast dataplatform

Met de veelal internationaal georiënteerde business van vastgoedorganisaties is een goed georganiseerde informatievoorziening cruciaal. Gegevens zijn vaak verspreid aanwezig in verschillende landen maar moeten wel geïntegreerd en geaggregeerd worden op verschillende niveaus om goed inzicht in de resultaten te hebben.

Eurocommercial - Strategie advies voor toekomstvast dataplatform 1

Situatie

De toenemende vraag naar stuurinformatie bij het internationaal opererende Eurocommercial Properties vroeg om verbetering en vernieuwing van de bestaande informatievoorziening en architectuur. Omdat er vele scenario’s mogelijk waren, was er behoefte aan advies om tot een goede en toekomst vaste omgeving te komen. Tegelijkertijd was het belangrijk om snel stappen te zetten.

Aanpak: strategie advies en roadmap

Eurocommercial Properties vroeg Riviq om te adviseren over de verschillende scenario’s. Om een goed beeld te krijgen bij de situatie is de huidige informatievoorziening onderzocht met de Riviq Roadmap aanpak. Op technisch vlak zijn onderwerpen als de huidige architectuur, tooling, beschikbare kennis en resources en implementatie van de datalogistiek aan bod gekomen. Ook is besproken hoe de informatievoorziening georganiseerd is en waar kansen liggen. Met verschillende stakeholders zijn de toekomstige wensen besproken en is samen onderzocht welke prioriteiten er liggen, maar er is ook besproken welke positie de huidige omgeving binnen dit traject heeft.

Door middel van enkele effectieve sessies met onze stakeholders en Riviq’s specialisten zijn we snel tot een plan van aanpak gekomen dat ons het vertrouwen geeft om in de toekomst te kunnen voorzien in de brede en wisselende informatiebehoeften van onze collega’s.

Thijs Kloosterman

IT Manager, Eurocommercial Properties

Resultaat

Riviq heeft met deze aanpak in korte tijd advies uitgebracht en daarnaast samen met Eurocommercial Properties een projectenkalender opgesteld voor verdere realisatie. Onderdeel van het advies:
– Toekomst vaste architectuur
– Scenario’s voor hosting en infrastructuur
– Advies tooling
– Prioriteiten en stappenplan voor realisatie

Thijs Kloosterman: “Door middel van enkele effectieve sessies met onze stakeholders en Riviq’s specialisten zijn we snel tot een plan van aanpak gekomen dat ons het vertrouwen geeft om in de toekomst te kunnen voorzien in de brede en wisselende informatiebehoeften van onze collega’s.”

Jeroen-spanjaard

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met