Informatie bij Vomar is meer ‘in control’

Na de implementatie van een nieuwe ERP-systeem wilde Vomar Voordeelmarkt ook een goed functionerende informatievoorziening. Het doel was een Enterprise BI oplossing die ook op lange termijn inzichten geeft en snel beschikbaar is.

Informatie bij Vomar is meer ‘in control’ 1

Vraag

Vomar wilde nadenken over de volgende stap na hun ERP-implementatie. Wens: input geven voor visie op lange termijn. Vomar heeft Riviq gevraagd om advies te geven over architectuur, BI organisatie en processen, daarnaast het project management van de projecten.

Aanpak

In een voorstudie werd een BI-roadmap getekend waarin ook de projectplanning en architectuur is meegenomen. De voorstudie zorgde voor een goed en door de directie gedragen plan. Daarmee kon het eerste increment met duidelijk doel en business case van start. Vervolgens vervulde Riviq de rol van adviseur en projectmanager voor de eerste incrementen.

Commerciële processen meer ‘in control’ door opzet van solide informatievoorziening met doelgerichte rapportages

Hein Breekveldt

Financieel Directeur, Vomar Voordeelmarkt

Resultaat

  • Inrichting van een enterprise datawarehouse met datamarts en een rapportageomgeving.
  • De ontwikkelde rapportages zijn gericht op category management, filiaal performance, prijs- en marge-analyse en voorraadoptimalisatie.
  • Tijd die voorheen gespendeerd werd aan rapportages, is nu beschikbaar voor het analyseren van gegevens om zodoende betere – want: op feiten gebaseerde – beslissingen te nemen.
  • Opzet van een ‘lean and mean’ BI organisatie inclusief inrichting en stroomlijning van BI processen.
Eric-Revers

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

Eric Revers

Managing partner

eric.revers@riviq.nl
+31 621 280 919
linkedin.com/in/ericrevers

andere klantcases