Uitgever VMN media werkt graag met Junior Data Engineers van Riviq

Jesse Kok ging aan de slag als Junior Data Engineer bij VMN Media. Amper twee jaar later runt hij het data platform van de uitgever. Jesse en zijn opdrachtgever Marco van Ginkel kijken terug op hun succesvolle samenwerking.

VMN Media logo

Met 30 vakbladtitels en 32 websites verspreid over 16 branches is VMN media de belangrijkste B2B-uitgever van Nederland. VMN media beschikt over een geweldige hoeveelheid data over toekomstige bouwprojecten en wil die informatie op allerlei manieren beschikbaar maken voor de markt.

Riviq was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het data lake waarin al die kennis samenkomt.

“Toen het data lake stond, wilden we verbeteringen doorvoeren en nieuwe dashboards bouwen”, vertelt Marco van Ginkel, de Product Lead Data van VMN Media. Om hierin te ondersteunen, werd Junior Data Engineer Jesse Kok toegevoegd aan Van Ginkels team.

Jesse studeerde bedrijfseconomie aan de UvA en deed al wat werkervaring op als dataconsultant voor hij bij Riviq aan de slag ging. Bij Riviq doorliep Jesse eerst een intensief trainingsprogramma van zes weken. Dit Junior Data Engineering programma bestond onder meer uit data engineering training en praktijkcases.

Jesse had het programma nog maar net afgerond, toen hij bij VMN media aan de slag ging. “Bij VMN media werkte op dat moment al een ervaren collega van Riviq. Aanvankelijk ondersteunde ik hem bij alles wat hij nodig had. Scripts verbeteren, aanpassingen doorvoeren, dat soort dingen.” Al snel was Jesse verantwoordelijk voor de realisatie van grotere en meer complexe functionaliteit. Jesse: “Inmiddels zit ik al twee jaar bij VMN media en ben ik verantwoordelijk voor het hele platform.”

“Met de juiste begeleiding van Riviq is een Junior Data Engineer al binnen twee weken operationeel.”

Marco van Ginkel

Product Lead Data, VMN Media

Aanpakkers

“Bij VMN zoeken we aanpakkers”, zegt Marco. “Jesse heeft dat meer dan waargemaakt. We werken vaker met Junior Data Engineers van Riviq. Wat me verbaast, is hoe snel Jesse en de andere Junior Data Engineers zaken oppakken.

Met de juiste begeleiding van Riviq is een Junior Data Engineer al binnen twee weken operationeel. Ze komen binnen als junior, maar vertrekken als medior. Het zijn toptalenten.”

Jesse vond de sfeer bij VMN media direct heel aangenaam. Dankzij een uitgebreid inwerkplan was hij snel up to speed. Ook daarna kon Jesse voortdurend bouwen op solide begeleiding vanuit Riviq. Marco: “Jesse was vanaf dag één volledig onderdeel van het team.

Er komen regelmatig mensen van Riviq op kantoor om de Junior Data Engineers te begeleiden. Riviq zorgt bovendien voor fall-back opties. Als er tóch iets niet goed gaat, is het binnen een dag opgelost.”

Jesse Kok

“Ze komen binnen als junior, maar vertrekken als medior. Het zijn toptalenten.”

Marco van Ginkel

Product Lead Data, VMN Media

Leren handelen

Marco kijkt met veel plezier terug op de samenwerking met Jesse. “We boden Jesse een interessant, allesomvattend project met veel relevante onderdelen. Hij sloot naadloos aan bij het team en het project en leerde hoe je binnen zo’n project moet handelen en navigeren. Riviq is een goede werkgever, dat merk je aan alles.

Ze faciliteren hun mensen en ontzorgen de klant. Dat gun je iedereen.”

Jeroen-spanjaard

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

Andere klantcases