Tapas & Talks Text Mining

Riviq “Tapas & Talks”, ons initiatief om professionals met elkaar te verbinden. Ditmaal spraken data scientists van onze relaties over een onderwerp Text Mining. Je hoort wel eens dat 1 beeld meer zegt dan duizend woorden, maar duizend woorden kunnen ook heel veel beelden schetsen!

Ofwel: wat zijn de mogelijkheden van Text Mining en hoe doe je dat?

PostNL en Text Mining

We waren allemaal een beetje verbaasd hoeveel online bezoeken PostNL kreeg en hoe vaak mensen feedback gaven met een tekstuele toelichting.

Wij waren daar blij mee want daardoor kon Martin Hendriks, Senior Digital Intelligence Consultant van PostNL ons vertellen hoe zij ervoor zorgen dat feedback van consumenten bij de juiste mensen en afdelingen van PostNL komt.

Heel leuk en leerzaam om te zien waar Martin en zijn collega’s tegenaan liepen en hoe zij dat hebben opgelost.
En grappig om te vernemen dat het woord “pakket” op heel veel manieren kan worden gespeld!

Tapas & Talks Text Mining 1

(Foto: Martin Hendriks van PostNL)

NIBC Bank

De tweede case van de avond was van NIBC Bank, gegeven door data scientist van Riviq. Dit verhaal behandelde weer een heel andere kant van het spectrum van Text Mining en ging met name over de uitdagingen die je tegenkomt als je met semi-gestructureerde documenten werkt vanuit verschillende landen.

Hoe haal je uit e-mails (html, word, pdf) precies die tekstelementen die je nodig hebt voor de verdere verwerking? Hoe ga je om met taalspecifieke instellingen? Wat doe je als er niet één maar ineens meerdere dossiers in een e-mail staan.

Veel uitdagingen met wederom veel slimme oplossingen! Meer informatie over deze reference case lees je hier.

Tapas

Ja, en als je een avond Tapas & Talks noemt, dan moet je ook met tapas komen natuurlijk! Gelukkig stonden de tafels weer vol met heerlijke hapjes uit Spanje!

Altijd leuk om te zien hoe zo’n groep mensen elkaar zo snel weet te vinden en de uitdagingen van hun vakgebied met elkaar deelt. Allemaal slimme mensen vanuit heel verschillende branches maar met een gemeenschappelijk thema: data science.

De volgende Tapas & Talks zijn we al weer aan het plannen! Wil je er ook bij zijn? Laat het me even weten.

Tapas & Talks Text Mining 2
Pim-wennekes

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

meer over dit onderwerp