Tapas and Talks Hoe breng je een Analytics PoC naar Productie?

Analytics PoC naar productie, als onderwerp voor deze Riviq “Tapas & Talks”, een initiatief om mensen met elkaar te verbinden.

Data scientists van onze relaties kwamen bijeen om met elkaar te discussiëren over een onderwerp dat veel organisaties bezig houdt: hoe krijg je een analytics PoC (Proof of Concept) in productie zodat het model technisch goed en robuust draait en de business er daadwerkelijk van gebruik maakt?

Cases van Transavia

We waren erg blij dat onze klant Transavia bereid was om hun ervaringen met ons te delen. Data scientist Jelmer Offenberg van Transavia en onze eigen Job Ammerlaan (data scientist/data engineer) presenteerden hoe data science en data engineering binnen Transavia is georganiseerd en vertelden over twee verschillende cases met elk hun eigen karakteristieken.

Tapas and Talks Hoe breng je een Analytics PoC naar Productie? 1

(Foto: Jelmer Offenberg van Transavia)

Discussie over techniek en business

Met allemaal slimme data scientists bij elkaar hoef je discussie niet op de agenda te zetten! Er waren veel vragen en eigen ervaringen over hoe je de business zo ver krijgt om de uitkomsten van analytische modellen te vertrouwen en te gebruiken.

Maar ook: welke tools en software wordt er gebruikt? Waar lopen jullie tegen aan met schaalbaarheid en snelheid. En hoe krijg je het resultaat van je model in een CRM systeem, website of in het ERP systeem van een externe leverancier?

Tapas

Tussen de talks door waren er ook nog heerlijke tapas en drankjes! Natuurlijk gingen de gesprekken tijdens het eten gewoon weer door op vakinhoudelijk gebied maar ook andere vlakken kon men elkaar duidelijk vinden.

Leuk om te zien hoe mensen die elkaar nog niet kennen zo snel connectie met elkaar maken.

Een volgende Tapas & Talks gaan we zeker weer doen! Wil je er ook bij zijn? Laat het me even weten.

Pim-wennekes

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

Meer over dit onderwerp