Home E Meer succes met Power BI

Meer succes met Power BI

Altijd en overal actueel inzicht in je data

Ontdek de voordelen Direct contact

aan de slag met Power BI

Inzicht krijgen met Power BI

Microsoft Power BI geeft je alle ruimte om snel een rapportage of dashboard te genereren. Een groot voordeel is dat je snel aan de slag kunt met het analyseren van je data. Maar hoe zorg je er nou voor dat het dashboard succesvol is in de organisatie, gebruikt wordt naar tevredenheid en hoe maak je dit meetbaar?

Sturen op betrouwbare data

Riviq ontwikkelt dashboards die daadwerkelijk worden gebruikt voor het nemen van beslissingen. In onze ‘actionable insights’ aanpak hebben we aandacht voor de doelen, processen en verantwoordelijkheden van de organisatie. Samen met de gebruikers bepalen we de KPI´s en gebruiken we visualisatie best practises. Zo komen we tot een waardevolle set van data visualisaties.

Logo Power-BI

Data literacy: begrijpbare data in jouw organisatie

Data literacy is van cruciaal belang voor organisaties die meer data gedreven willen werken. Organisaties die investeren in data literacy stellen hun teams in staat om gefundeerde (bedrijfs)beslissingen te nemen op basis van feitelijke informatie.

Met data literacy kun je niet alleen data begrijpen, maar ben je ook in staat om inzichten te extraheren, trends te identificeren en strategieën te ontwikkelen die de prestaties van jouw bedrijf verbeteren. Riviq helpt jouw organisatie bij het verbeteren van data literacy en data begrijpbaar maken.

closeup-scherm-dashboard

3 voordelen van Power BI

 

1 Selfservice business intelligence

Iedere medewerker in jouw organisatie kan met Microsoft Power BI zelf aan de slag. Dankzij het gebruiksvriendelijke platform kun je gemakkelijk rapportages en dashboards ‘bij elkaar klikken’ en je bevindingen delen met collega’s. Een uitgebreide bibliotheek aan standaard dataconnectoren maakt het daarnaast eenvoudig om nieuwe databronnen aan te haken, waaronder Salesforce, Excel en SharePoint.

2 Actueel inzicht in je data

Power BI stelt je in staat om direct te handelen op basis van de meest actuele data. Dat voorkomt discussies over rapportageversies en herkomst van data. Dankzij Microsoft Power BI weet je zeker dat iedereen met dezelfde actuele data werkt.

3 Altijd en overal beschikbaar

Microsoft Power BI is te gebruiken op ieder device, van desktop tot smartphone. Dat betekent dat je altijd en overal inzicht hebt in je data. Of je nu thuiswerkt, op kantoor zit of onderweg bent.

Klantcase

Schiphol logo

Overzichtelijke winst- en verliesrekeningen realiseren voor luchthaven Amsterdam Airport Schiphol én voor alle onderliggende businessunits. Een pittige uitdaging voor de financiële afdeling van eigenaar en exploitant Royal Schiphol Group. Riviq hielp bij het opzetten en visualiseren van deze belangrijke financiële rapportages in Microsoft Power BI.

Amsterdam Airport Schiphol is al jaren één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2022 verwerkte Nederlands grootste vliegveld 52,5 miljoen reizigers en vonden er 397.646 vliegtuigbewegingen plaats. Al die inspanningen leveren bergen aan data op. En daar wil Royal Schiphol Group het maximale uit halen.

Bekijk de Klantcase

“Het vraagt heel wat kennis en kunde om logica te schrijven die alle gegevens voor de winst- en verliesrekeningen weet te combineren. Onze Riviq-consultant deed dat uitstekend.”

Iwan de Kok

Data & Reporting Specialist, Royal Schiphol Group

Marc Ducardus

Hoe kunnen wij je helpen met Power BI?

Plan hieronder direct een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken.

Plan een online afspraak

Marc Ducardus

Managing partner

Cases. Bekijk ons werk

Bouwmaat AI voor klantbehoud

Bouwmaat

Proactief retentie programma voor Bouwmaat met artificial intelligence (AI)

Gebouw-met-bijenlint-cono-kaasmakers

CONO Kaasmakers

CONO Kaasmakers vergroot zichtveld dankzij vernieuwde Power BI rapportage mogelijkheden

Provincie_Flevoland_header

Provincie Flevoland

Provincie Flevoland legt essentieel fundament voor data gedreven werken