Home E data en AI uitdaging E Projecten duren lang

Projecten duren lang

Mijn projecten duren lang, kan ik (delen) van de uitvoering versnellen of automatiseren?

data-spreuk

De realisatiefase van een analytics-project bestaat uit vele stappen. Deze vergen de nodige inspanning en er liggen verschillende vertragende factoren op de loer. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in de scope, veel handwerk, onervarenheid met nieuwe technologie of afhankelijkheden van andere systemen en partijen. Al deze zaken veroorzaken langere doorlooptijden of hogere kosten. Natuurlijk zijn niet al deze uitdagingen helemaal uit te sluiten. Toch kun je sommige factoren wel degelijk positief beïnvloeden.

Hoe kan dit sneller?

Een aantal onderdelen van een analytics-project kan geautomatiseerd uitgevoerd worden. Ook zijn er onderdelen die meer projectgeneriek zijn dan je misschien denkt. Voor deze onderdelen is een projectversneller de oplossing. Denk aan een standaardoplossing die je met een kleine aanpassing inzet binnen het project. Riviq werkt bijvoorbeeld met het geheel standaard en geautomatiseerd neerzetten van het dataplatform inclusief security en OTAP-straat. Zo ben je verzekerd van een vlotte projectstart. Ook minimaliseren wij het handwerk door het automatisch en metadata-gestuurd ontsluiten van brondata. Zo is er, ook bij uitbreiding in de toekomst, weinig extra werk nodig. Daarnaast zijn er standaardoplossingen voor het meten en rapporteren van datakwaliteit of het bijhouden van logs.

Voordelen inzet van projectversnellers

Zeer snel ontwikkel-klaar maken van architectuur
Automatiseren van arbeidsintensief werk
Snel inzicht in datakwaliteitsproblemen

Altijd prijs!

Interesse om eens te bespreken welke mogelijkheden er zijn voor jouw analytics-project? Naast dat we je jou weer laten winnen met data & analytics geven we ook graag iets aan je bij een eerste kennismaking. Geen snoepreisjes, maar wel iets ludieks. Een echte ‘kan ik niet van afblijven’ Riviq snoeppot.

Neem contact op

Riviq snoeppot
jeroen spanjaard

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Bellen: +31 628 956 453 Email: jeroen.spanjaard@riviq.nl

Jeroen Spanjaard

Manager Projects & Delivery

Connect via Linkedin Stuur een appje

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf dan in voor de nieuwsbrief en ontvang circa 6x per jaar een selectie van blogs, cases en nieuws in je mailbox.