Home E data en AI uitdaging E Data science PoC blijft steken

Data science PoC blijft steken

Hoe krijg ik mijn experimenten met voorspelmodellen sneller en robuust in productie?

closeup-scherm-code

De PoC (Proof of Concept) van een ML-model heeft bewezen dat het concept werkt; er zit voorspellende waarde in de data. Maar een PoC is zeker niet productierijp; een data scientist richt zich vooral op een goed scorend model, niet op een robuust stuk software. Hoe krijg je een PoC in productie? Veel organisaties worstelen met deze uitdaging.

Hoe pak ik dit aan?

Riviq heeft de expertise en de aanpak om stap voor stap te komen tot een werkend en renderend ML model. Onze ML engineers, specialisten op dit gebied, ontwikkelen eerst een MVP (Minimal Viable Product) op basis van de PoC. Deze MVP bevat nette, onderhoudbare scripts voor alle pipelines (o.a. voor de data features). Daarna richten ze de omgeving in waarbinnen verdere ontwikkeling gecontroleerd kan worden uitgevoerd en waarbinnen training, testing, scoring en monitoring van het model geautomatiseerd en gescheduled worden gedraaid. Tenslotte zorgen ze ervoor dat de output van het model op de plaats van bestemming komt. Is dat buiten het data- & analytics platform? Dan is goede afstemming met IT is vereist; de ML engineers maken afspraken over hoe op een veilige manier de data in de juiste business applicaties komt. Want pas als de uitkomsten van een ML model bij de business terugkomt, dan de business case pas écht behaald worden.

Voordelen Quickscan ML Ops

Een plan voor een concreet vervolg op een PoC
Zicht op de benodigde stappen en inspanning om een PoC in productie te brengen
Gebruik en rendement van de oplossing

Altijd prijs!

Herken je de uitdaging om een PoC naar productie te krijgen? Ga eens in gesprek met onze senior consultants. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Naast dat we je jou weer laten winnen met data & analytics geven we ook graag iets aan je bij een eerste kennismaking. Geen snoepreisjes, maar wel iets ludieks. Een echte ‘kan ik niet van afblijven’ Riviq snoeppot.

Neem contact op

Riviq snoeppot

Hoe kan Riviq je op dit punt helpen?

Artikel

Hoe breng je een Analytics PoC naar Productie?

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf dan in voor de nieuwsbrief en ontvang circa 6x per jaar een selectie van blogs, cases en nieuws in je mailbox.