Home E data en AI uitdaging E BI is onvoldoende georganiseerd

BI is onvoldoende georganiseerd

Onze informatievoorziening groeit snel, hoe houd ik mijn BI-omgeving beheersbaar?

 

closeup-overleg-meeting-room

De afgelopen periode groeide de wereldwijde informatievoorziening enorm. Organisaties zetten stappen om gebruikers te voorzien van juiste stuurinformatie. Dat is fijn, want zo werken die organisaties toe naar het nemen van meer data gedreven beslissingen. Met deze groei is een goede beheersing onmisbaar. Er zijn nu meer dashboards, bronnen, gebruikers, KPI’s, definities en ga zo maar door. Meegroeien is daarom van belang, zowel technisch als functioneel en organisatorisch. Weten alle gebruikers bij wie ze terechtkunnen met vragen over de dashboards? Is er een mechanisme om wensen te verzamelen, te prioriteren en in te plannen? Wie heeft het overzicht over de bestaande informatieproducten? Heb je zicht op het daadwerkelijk gebruik van de dashboards. Wat doe je als bepaalde dashboards weinig gebruikt worden? En zo zijn er nog veel meer relevante vragen over het werken in je BI-omgeving. Vragen die je niet over het hoofd wilt zien.

Hoe pak ik dit aan?

Het liefst wil je een antwoord op al deze vragen. Het opzetten en inrichten van governance is een stap in de goede richting om deze antwoorden te krijgen. Maar wat heeft de hoogste prioriteit en wat is later pas van belang? En hoe uitgebreid moet je aanpak eigenlijk zijn? Het begrip governance is enorm breed; alleen de definitie leidt vaak al tot discussie. Laat staan hóe te bepalen welke aspecten belangrijker zijn dan andere. Gelukkig is er een aantal praktische punten waarmee je vlot en concreet een basis legt.

Voordelen Health check data & analytics

Meer rendement
Snel de basis voor een beheersbare omgeving
Gecontroleerde uitbouw informatievoorziening
Inzicht in gebruik van informatieproducten

Altijd prijs!

Wij hebben ervaring met vele opdrachtgevers. Op basis daarvan weten we precies hoe we jou optimaal kunnen ondersteunen. De eerste stap is een gericht plan van aanpak. Dat plan beschrijft de inrichting van de belangrijkste aspecten. Omdat elke situatie anders is, blijft dat natuurlijk maatwerk. Maar met onze best practices en een aantal concrete oplossingen, zoals een governance dashboard, is dat geen enkel probleem. Interesse in een gesprek over jouw situatie? Neem dan vooral contact met ons op.

Naast dat we je jou weer laten winnen met data & analytics geven we ook graag iets aan je bij een eerste kennismaking. Geen snoepreisjes, maar wel iets ludieks. Een echte ‘kan ik niet van afblijven’ Riviq snoeppot.

Neem contact op

Riviq snoeppot
BI is onvoldoende georganiseerd 2

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Bellen: +31 6 5065 8726 Email: marc.ducardus@riviq.nl

Plan zelf een online afspraak

Marc Ducardus

Managing partner

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf dan in voor de nieuwsbrief en ontvang circa 6x per jaar een selectie van blogs, cases en nieuws in je mailbox.