Home E Aan de slag met Power BI

Power BI

Zelf aan de slag met Power BI en actiegedreven inzichten

Ontdek de voordelen Aan de slag met Power BI

aan de slag met Power BI

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een krachtige visualisatie oplossing om inzichten uit je data te halen. Met Power BI ontsluit je data uit allerlei bronnen en visualiseer je die data in heldere dashboards. Zo kan jouw hele organisatie elke dag eenvoudig én onderbouwd betere beslissingen nemen.

Microsoft Power BI stelt je in staat om de kracht van data volop te benutten. Met Power BI verbind en visualiseer je data, zodat je eenvoudig dashboards en rapportages kunt maken. Op die manier zie je in één oogopslag alle belangrijke informatie die je nodig hebt om jouw dagelijkse werk gemakkelijker te doen of om je organisatie aan te sturen.

“Power BI maakt het visualiseren van je data heel toegankelijk om te gebruiken. De crux zit vooral in het vooraf goed bedenken welke inzichten je gaan helpen bij elke dag betere beslissingen”.

Robin Huizinga

Consultant Business Intelligence

closeup-scherm-dashboard

3 voordelen van Power BI

 

1 Selfservice business intelligence

Iedere medewerker in jouw organisatie kan met Microsoft Power BI zelf aan de slag. Dankzij het gebruiksvriendelijke platform kun je gemakkelijk rapportages en dashboards ‘bij elkaar klikken’ en je bevindingen delen met collega’s. Een uitgebreide bibliotheek aan standaard dataconnectoren maakt het daarnaast eenvoudig om nieuwe databronnen aan te haken, waaronder Salesforce, Excel en SharePoint.

2 Actueel inzicht in je data

Power BI stelt je in staat om direct te handelen op basis van de meest actuele data. Dat voorkomt discussies over rapportageversies en herkomst van data. Dankzij Microsoft Power BI weet je zeker dat iedereen met dezelfde actuele data werkt.

3 Altijd en overal beschikbaar

Microsoft Power BI is te gebruiken op ieder device, van desktop tot smartphone. Dat betekent dat je altijd en overal inzicht hebt in je data. Of je nu thuiswerkt, op kantoor zit of onderweg bent.

5 stappen naar een goed Power BI dashboard

De ontwikkeling van een Power BI dashboard dat daadwerkelijk wordt gebruikt, is geen sprint naar de finish. Heb eerst een helder doel voor ogen en volg daarna deze 5 stappen naar een goed Power BI dashboard, dan krijg je gegarandeerd een waardevol dashboard.

Context

Je eerste stap begint met het vinden van antwoorden op drie essentiële vragen:

  • Wie gaat het gebruiken?
  • Wat moet het rapport laten zien?
  • Welke informatie wil je visualiseren?

Visualisatie

Data op een juiste manier visualiseren, is vanzelfsprekend een zeer belangrijke factor. Enkele concrete tips:

  • Denk na over de manier waarop je data wilt visualiseren, zodat het zo duidelijk mogelijk is waar de gebruiker zijn of haar aandacht op moet vestigen
  • Zorg voor een stijlgids of maak templates aan, zodat alle dashboards en rapporten er altijd hetzelfde uitzien
  • Voorzie je visuals altijd van context

Ontwikkeling

Tijdens de ontwikkeling is het uitermate belangrijk dat je de gebruikers meeneemt in het proces

  • Maak mock-ups op basis van wat je besproken hebt
  • Creeer ondertussen helderheid over definities
  • Check ook de achterkant van het rapport: daar waar de data binnenkomt. En zorg dat complexe berekeningen geen negatieve invloed heeft op de performance

Het verhaal

Ieder rapport moet een logisch verhaal vertellen en leiden tot actionable insights. Zorg voor een duidelijke flow waarin gebruikers steeds dieper op informatie in kunnen zoomen. Gebruik daar bijvoorbeeld het DAR-principe van Dashboard, Analyse, Rapportage.

Adoptie

Na het opleveren van het Power BI rapport zit je route naar succes er nog niet op. Zorg bijvoorbeeld voor training of workshops om het rapport goed te gebruiken en zorg dat de gebruikers ergens terecht kunnen met hun vragen en verbetersuggesties.

Power BI dashboard Commercial effectiveness overview

Onze experts in Power BI

Als Power BI-expert van het eerste uur helpen we je graag op weg. Wij zien de visualisatie van data als laatste stap in een groter proces. Want wil je inzichten creëren met behulp van dashboards en rapportages, dan moet je eerst helder voor ogen hebben wat je vragen zijn.

Om te voorkomen dat je dashboards bouwt die niet worden gebruikt, duiken we samen de business in. Zo ontdekken we welke inzichten jouw organisatie helpen om makkelijker en beter te werken. Vervolgens verzamelen, structureren en modelleren we de data om daarna te komen tot datavisualisaties op basis waarvan je elke dag betere beslissingen kunt nemen.

In één dag zelf aan de slag met Power BI?

De interactieve training Power BI waarin jij het ontwikkelen van dashboards en rapportages eigen maakt. De training omvat, van start tot finish, het gehele proces van data inladen, modelleren, transformeren, visualiseren en delen van dashboards.

Aan de slag met Power BI

Marc Ducardus

Hoe kunnen wij je helpen met Power BI?

Plan hieronder direct een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken.

Plan een online afspraak

Marc Ducardus

Managing partner