Riviq Masterclass Data engineering 2019

In navolging op het succes van afgelopen jaar hebben we recentelijk weer een masterclass Data engineering gestart. De masterclass bestaat uit drie jonge, ambitieuze en net afgestudeerde toppers die bij Riviq een carrière willen maken in het mooie vakgebied van data & analytics.

Om de groei van Riviq te faciliteren kiezen we strategisch om, naast ervaren mensen, ook net afgestudeerde mensen zelf op te leiden. Dit geeft ons de kans om startende consultants de bagage mee te geven die ze nodig hebben en om het ‘DNA’ van Riviq te kunnen waarborgen.

Riviq Masterclass Data engineering 2019 1

Compleet traject van eigen bodem

Naar ons idee bestaat er nog geen goede praktijkopleiding die traint in wat een goede data engineer en consultant moet kunnen. Vandaar dat we sinds vorig jaar hebben geïnvesteerd in het ontwikkelen en samenstellen van een masterclass Data engineering.

De masterclass Data engineering is een compleet programma van 8 weken waarin diverse senior collega’s workshops en presentaties verzorgen over tal van onderwerpen.
Dit zijn technische onderwerpen (o.a. Azure, Scala, Python, C#, SQL, API’s en front-end tools), methodes (o.a. scrum) en technieken voor het ontwerpen van data toepassingen. Last, but not least komen ook ‘zachte’ vaardigheden aan bod om als consultant het verschil te kunnen maken.

Tijdens de masterclass werken de jonge collega’s aan een uitgebreide case die aan het einde van het programma wordt afgesloten met een presentatie aan collega’s.

Na de afronding van het programma (medio september) gaan de Masterclassers bij onze opdrachtgevers aan de slag om met collega’s samen te werken en zich on-the-job verder te ontwikkelen als Data engineer.

Marc Ducardus

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met

meer over dit onderwerp